Belföld

Magyarok a Marson

robot(1)(960x640).jpg (robot, kézfogás)
robot(1)(960x640).jpg (robot, kézfogás)

Robotikai seregszemle" lesz az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központban október 19-én, szombaton.

Fontos a mérnök utánpótlás

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ, október 19-én, szombaton “Magyarok a Marson – robotikai seregszemle”-t szervez. A seregszemle célja a robotika népszerűsítése, a fiatalok figyelmének a műszaki pályák felé irányítása, a mérnök utánpótlás biztosítása.

Célja továbbá, hogy a robotikával fogalakozóknak fórumot és találkozási lehetőséget adjanak, valamint előkészítsék a 2014. évi “Magyarok a Marson – Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenye”-re való felkészülést, amelynek tervezett helyszíne szintén Székesfehérvár lesz.

Robotok versengenek

A seregszemlén megjelenő csapatok számára kitűzött feladat az, hogy egy vagy több robotot online irányítsanak, és megoldjanak valamely, a mesterséges intelligencia témakörébe illő, szabadon választott feladatot, mint például a robot alkalmazkodjon a környezet változásaihoz, a robot reagáljon egy vagy több másik robot jelenlétére, a robot figyelje az akkumulátorának töltöttségi szintjét, s ha szükséges, álljon be egy töltőállomásra.

Részletes program

A robot(ok) megvalósítása tetszőleges lehet (saját készítésű, vásárolt, vagy saját és vásárolt elemek vegyesen). A bemutatót egy szabadon választott, vagy a csapat által kitalált kerettörténetbe ágyazva színdarab szerűen kell előadni, mintegy 10-15 perces időtartamban.

A bemutatók helyszíne az egyetem földszinti aulája. A rendezvény nyitott az érdeklődő látogatók számára.

A részletes program itt elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik