Belföld

Lehűl az idő

esos-az-ido(210x140)(1).jpg (eső, időjárás, esernyő, )
esos-az-ido(210x140)(1).jpg (eső, időjárás, esernyő, )

Kedden és szerdán lesz hidegebb, utána újabb enyhülés várható.

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett délnyugat felől többször erősen megnövekedhet a felhőzet, de csak néhol alakulhat ki zápor. 17-22 fok közötti maximumokra készülhetünk, hajnalban sem lesz hidegebb 5-13 foknál. Többfelé pára, elsősorban északon, északkeleten és délnyugaton köd képződhet.

Kedden eleinte ismét többfelé, majd egyre inkább keleten fordulhat elő eső, zápor, keleten, délkeleten akár zivatar is. Délen megélénkülhet a szél, kissé visszaesnek a délutáni maximumok.

Szerdán egy hidegfront miatt sokfelé számíthatunk csapadékra eső, zápor formájában, de helyenként egy-egy zivatar sem kizárt. Főként hazánk keleti felén többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Hűvös, szeles időben lesz részünk, a hőmérséklet csúcsértéke 11 és 16 fok közt alakul.

Csütörtökön már szárazabb, naposabb, de még kissé szeles, hűvös időre van kilátás, majd pénteken ismét egy hidegfront súrolhat bennünket. Hatására szórványosan alakulhatnak ki záporok és újra többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a légmozgás. Kicsit melegebb időre számíthatunk, akár 18 fok is lehet. Hétvégén pedig újra mérhetünk 20 fok feletti értékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik