Belföld

Bírósági eljárás indul az MSZP szóvivője ellen

Török Zsolt ellen Budai Gyula államtitkár indított magánvádas büntetőeljárást, mert a szocialista párt szóvivője – Budai szerint – több valótlan kijelentést is megfogalmazott vele kapcsolatban.

A korábbi elszámoltatási kormánybiztos azt állítja, hogy 2011-ben és 2012-ben több lapban is azt állította Török Zsolt, hogy Budai Gyula még katonai ügyészként olyan luxuslakást kapott használatra a honvédelmi tárcától, amit később jutányos áron meg is vehetett.

Ezzel szemben az államtitkár azt állítja, hogy egy 53 négyzetméteres, 1994-es becsült forgalmi értéken 2,8 millió forintot érő szolgálati lakást kapott, majd vett meg – írja a Magyar Nemzet. Töröknek továbbá arról is számot kell majd adnia a bíróság előtt, hogy miért írta azt a Népszavában, hogy Budai államtitkárként tizenhárom hónapig kapott fizetést, holott csak hét hónapig járt neki a juttatás.

Ezek alapján Budai Gyula nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért pénzbüntetés kiszabását indítványozta a szóvivő ellen.

„Budai töredék áron, néhány százezer forintért vette meg saját állítása szerint is a HM-es szolgálati lakását az ország egyik legdrágább ingatlanjaival bíró V. kerületben. Ezt a vidéki ingatlanárak alapján luxusnak minősítik sokan. Hogy luxus-e, vagy sem, erről vitázhatunk” – nyilatkozta a szóvivő a Magyar Nemzetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik