Belföld

A vakkomondorosé a Vak Komondor Díj

Balogh, Orbán, Varga - ez a sorrend.

Vicces nap ez a mai a t. Házban. Délben a Demokratikus Koalíció állt elő a párt képviselője szerint is ostoba javaslattal, fertály órával később a Párbeszéd Magyarországért női képviselői osztották ki az ülésteremben a Vak Komondor Díjat.

A kétes értékű elismerést azon országgyűlési képviselők kapják, akik szóban vagy tettleg bántalmaztak nőket. A viadal Dorosz Dávid honatya blogján bontott szárnyat.

Bárki netező szavazhatott; mindösszesen tizenkét jelölés érkezett, egytől egyig a Fidesz, a KDNP és a Jobbik képviselői kerültek listára. (Sehol egy szoci? Sehol egy DK-s? Elfelejtve az öregecskedő feleség? Na ne.)

A bronzérem a 580 voksot begyűjtő Varga Istváné (szüljenek a nők négy-öt gyereket, aztán jöhet számukra a demokrácia), az ezüst 811 klikkeléssel Orbán Viktoré (mondván, ő válogatta össze hímsovén frakcióját), az arany pedig 1029 kattal a kortárs népművészetet a vak komondorral megajándékozó Balogh Józsefé.

Fotó: Berecz Valter

A bajnok előtt a vele készült interjú részletével tisztelgünk.

 

Terike az élettársa, aki most koponyaalapi töréssel fekszik a kecskeméti kórházban?

Igen, ő. Szóval úgy volt, hogy hazaértünk vasárnap hajnal öt körül a mulatságból, Terike kivett egy tál húst a csomagtartóból, amit hoztunk, jó lesz az kóstolónak, és cipelte be. De van nekünk egy nyolcvankilós komondor kutyánk, vak szegény, az megriadt valamitől, előszaladt, és közben fellökte Terikét, aki elesett, és beverte a fejét.

Gondolom, azonnal hívták a mentőket.

Nem. Szabika azt mondja, nem látott komolyabb sérülést. A szomszéd korábban kórházban dolgozott műtősként, ő vitte be kocsival Terikét.

Ön miért nem hívta a mentőket?

Mert már aludtam.

Szabika miért nem ébresztette föl önt?

Mert nem látszott súlyosnak Terike sérülése.

A koponyaalapi törés? Az elég súlyos.

Nem tűnhetett annak. Szabika szerint.

Az élettársa azt mondta a kórházban, hogy ön ütötte meg.

Nem tudom, hogy jöhettem szóba. Eleve fáradtan mentünk az esküvőre, ráadásul Terike is iszogatott, én is iszogattam… Én ugye lefeküdtem, nem is fürödtem, letettem a nadrágot meg a zakót, tudtam, vasárnap reggel kilenckor indítanom kell a falunapot. Ami igazából egy helyi termékbemutató, de olyan, mint egy falunap. Szabikának mondtam, meg hát Terikének is, hogy keltsetek fel. Aztán lefeküdtem, ők meg ugye szállították be a csomagokat, sült húsokat, pörköltet, hurkát, kolbászt, amiket Terike belepakolt a kocsiba, hogy kóstolónak jó lesz az esküvőből a falunapra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik