Belföld

A polgármesteré lett a falu összes földje

termofold(960x640)(4).jpg (föld, termőföld, )
termofold(960x640)(4).jpg (föld, termőföld, )

Polgármesterek is szerepelnek az állami földhasználók névsorában, akik saját falvaikban juthattak állami földhöz és az azzal járó támogatásokhoz, így például Fazekas Szabolcshoz tartozik Tomajmonostora összes földje – írja a Blikk.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) listája szerint Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere kapta meg művelésre az összes ilyen földterületet a faluban, ráadásul a szomszédos Kunmadarason is kapott 24 birtokot – írja a Blikk.

Fazekas Szabolcs szerint valószínűleg arról 2,7 hektáros területről lehet szó, amit 8 éve bérbe vett az idős tulajdonosától, majd a tulajdonos később életjáradékért cserébe a földjét felajánlotta az államnak, a használó azonban ő maradt – mondta el a Blikknek a polgármester.

Korábban már megírtuk, hogy a Blikk sikeresen kiperelte az NFA-tól azt a listát, amelyből kiderül, kik nyertek pályáztatás nélküli földeket. A listából csak azt lehet megtudni, hogy hány földbirtokot adtak így bérbe, azt nem, hogy mekkora területről van szó. Az mindenesetre tudható, hogy Czerván György agrárállamtitkár cége, az Aranyszarvas Zrt. Tápiószentmártonban jutott egy 5,8 hektáros területhez,  Orbán Viktor bizalmasa, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és a Fidesz egykori pártpénztárnoka, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó társaságoknak is jutott a pályázat nélkül kiadott földekből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik