Belföld

Orbán Viktort szövetségi kapitánynak!

A DK etikai bizottságának elnöke a Facebookon közölte: azt javasolja, hogy az MLSZ elnöksége a szövetségi kapitányi posztra Egervári Sándor lemondása után Orbán Viktor miniszterelnököt kérje fel.

“Aki megállította az árvizet, akinek csettintésére stadionok nőnek ki a földből, aki egy-egy szóra képes milliókat (embereket) mozgatni, és aki közismerten futball-szakértő, annak csupán ujjgyakorlat ezt a nemzetszomorító futballkáoszt rendbe tenni” – ironizált a politikus, aki javaslatát “félkomolynak” nevezte.

Orbán Viktor még nem szólalt meg

És azt olvasta már?

Orbán Viktor egyelőre nem reagált – nemcsak a Varju féle javaslatra, úgy egyáltalán a holland-magyar meccsen történtekre sem. Pedig sokan várják, hogy megszólaljon, Facebook-profilja is tele van a történelmi vereségre vonatkozó üzenetekkel. A rajongók a tegnapi meccs fényében leginkább a stadion-építési lázat és az arra költött százmilliárdos nagyságrendű közpént kérik számon a miniszterelnökön.

A Fidesz az ügyben azt közölte, gyalázatos eredmény született, ezért ideje lenne a fociszakmának levonnia bizonyos következtetéseket. “Amit a Fidesz és a kormány tehet, hogy megpróbálják az országot olyan pályára állítani, hogy az alacsony átlagéletkor és az emberek egészségi állapota elmozduljon a mélypontról: így támogatják a mindennapos testnevelést és a sportintézmények fejlesztését is” – mondta el Hoppál Péter, a párt szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik