Durvul a kampány: feljelentés, feljelentés hátán

Baján járt Bajnai Gordon, a szocialisták elfogadták választási listáikat, a DK pedig tisztújító kongresszust tartott.

Baján vasárnap tartják annak a választókörzetnek a megismételt szavazást, ahol a bíróság ítélete szerint megsértették a választási szabályokat. Az elmúlt napokban egyre durvult a kampány. Teket Melinda, a baloldal közös jelöltje azt mondta, hagyományos kampányra készült, de a Fidesz a saját jelöltjével nem foglalkozott, csak a lejárató kampányra helyezték a hangsúlyt. Amikor felkereste a választókat, autóval, kamerával követték minden lépését, ami annyira zavaróvá vált, hogy zaklatás miatt feljelentést tett.

Közben ismeretlen tettes ellen tett büntetőfeljelentést a Fidesz, mondta Zsigó Róbert, Baja Fideszes polgármestere, aki szerint a baloldal a választási kampányban a „rasszizmus, az erőszak és a hazugság” eszközeit használja, ami szintén szerinte „gátlástalan aljasság”.

Ezalatt Budapesten is pörgött a kampány. A szocialisták, amellett, hogy szobrot avattak a székházukban Horn Gyulának, zárt választmányi ülést is tartottak. A Demokratikus Koalíció is összeült szombaton, tisztújító kongresszust tartottak. Nem volt meglepetés, hogy a pártot eddig is vezető Gyurcsány Ferencet újra elnökké választották.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!