Belföld

Az utolsó csapásokat mérik Baján

bajnai gordon (bajnai gordon, )
bajnai gordon (bajnai gordon, )

Baja nem azzal vonul be a magyarországi demokratikus választások történetébe, hogy itt csalt először a Fidesz, hanem azzal, hogy itt kapott először papírt róla" – mondta mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője szombaton a Duna-parti városban.

A Fidesz kísérletsorozatának újabb állomása az, ami Baján történik, a kísérlet arról szól, hogy meg lehet-e tartani a hatalmat csalással. A héten Londonból Orbán Viktor azt üzente, hogy a magyarokat kísérleti nyúlnak, Magyarországot kísérleti laboratóriumnak tekinti. A Fidesz valódi kísérlete arról szól, hogy meddig tűrik el a magyarok, hogy tulajdonuktól megfossza őket a hatalom, illetve, ahogyan az a felcsúti stadion és kisvasútépítéssel történt, valaki „közpénzből magánemlékművet” hozzon létre – jegyezte meg.

Teket Melinda elmondta: hagyományos kampányra készült, de a Fidesz saját jelöltjével nem foglalkozott, csak a lejárató kampányra helyezték a hangsúlyt. Amikor felkereste a választókat, autóval, kamerával követték minden lépését, ami annyira zavaróvá vált, hogy zaklatás miatt feljelentést tett. „Mi továbbra is a tisztességes utat járjuk, holnap tiszteletben tartjuk a kampánycsendet” – tette hozzá.

Zsigóék feljelentést tettek

Szombat délelőtt ismeretlen tettes ellen tett büntetőfeljelentést a Fidesz mondta Zsigó Róbert, Baja fideszes polgármestere, aki szerint a baloldal a választási kampányban a „rasszizmus, az erőszak és a hazugság” eszközeit használja, ami véleményünk szerint „gátlástalan aljasság”.

Vasárnap a bajai 3-as számú választókörzet 32-es szavazókörében azért tartanak megismételt választást, mert a Kecskeméti Törvényszék döntése szerint a szeptember 22-ei időközi önkormányzati képviselő-választáson kampánycsendsértés történt, a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra.

Szeptember 22-én Kovács Csabára, a Fidesz jelöltjére 467-en (47 százalék), Teket Melindára, az MSZP, az Együtt-Korszakváltók Párta és a Demokratikus Koalíció jelöltjére 406-an (41 százalék) szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György 8, az LMP-s Ikolity István a voksok 4 százalékát kapta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik