Belföld

Armel-operaverseny Szegeden: A csavar fordul egyet

Armel-operaverseny (armel-operaverseny, szeged)
Armel-operaverseny (armel-operaverseny, szeged)

Benjamin Britten A csavar fordul egyet című művével folytatódik szombaton az Armel-operaverseny döntője a Szegedi Nemzeti Színházban.

A neves angol zeneszerző kamaraoperáját az Isztambuli Állami Opera és Balett produkciójában Aytac Manizade rendezésében láthatja a közönség. A fennállásának 65. évfordulóját ünneplő török társulat először szerepel az Armel-operaversenyen.

A 19. század közepén egy kelet-angliai kastélyban játszódó misztikus történetet bemutató operában – amelyet Henry James azonos című kisregénye alapján írt Benjamin Britten – két versenyszereplő mutatkozik be. A Nevelőnő alakját Stéphanie Varnerin francia szoprán formálja meg, Peter Quint szerepét pedig a szintén francia tenor, Sébastien Obrecht játssza.


Fotó: MTI

A nemzetközi zsűri a versenyzők komplex színpadi teljesítménye, énektudása és színészi játéka alapján dönti el, hogy a döntő öt produkciójában bemutatkozó fiatal tehetségek közül ki kapja meg az idén a legjobb női és a legjobb férfi előadónak járó címet.

A döntőben nemcsak az operaénekesek versenyeznek, hanem kiválasztják a legjobb előadást is. A produkciókat az idén első alkalommal egy-egy civilekből, illetve a Szegedi Tudományegyetem oktatóiból álló testület is értékeli. Az elismeréseket az október 15-ei gálán adják át a Szegedi Nemzeti Színházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik