Belföld

Sok a minimálbéres a régióban

fizetés (fizetés)
fizetés (fizetés)

Fejér megyében van a legtöbb alacsony fizetésű ember a Közép-Dunántúlon.

Közép-Dunántúlon az összes bevallást benyújtó személy egyharmada, 161 ezer ember az éves minimálbér értékének megfelelő vagy annál alacsonyabb összevont jövedelemről adott számot, az összevont jövedelem mintegy 9 százaléka képződött náluk.

A legtöbb alacsony jövedelmű adózó Fejér megyében található, legkevesebben Komárom-Esztergom megyében adtak be minimálbéres bevallást. A minimálbér és 2 millió forint közötti éves jövedelmet szinte ugyanannyian szerepeltettek a Közép-dunántúli régióban, mint minimálbért.

Fotó: Valter Berecz

Nőttek az átlagbérek

Fejér megyében a 2012-es adóévben az egy főre eső éves átlagbér 2 millió 81 ezer forint volt, ami 141 ezer forinttal (7,3 százalékkal) több, mint egy évvel korábban.

A Fejér megyei magánszemélyek havonta átlagosan 173 ezer forintos jövedelemmel rendelkeztek tavaly, ami 11 ezer forintos növekedés 2011-hez képest. Ezzel országos viszonylatban, a havi átlagos jövedelmek alapján Fejér megye a harmadik helyen áll a főváros és Pest megye után.

Valaki közel 20 milliót keres havonta

A Közép-Dunántúlon a legmagasabb munkaviszonyból származó jövedelmet, 236 millió forintot egy Fejér megyei adózó vallotta be.

A legmagasabb osztalékjövedelem 322 millió forintot tett ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik