Belföld

Orbán receptje más, mint a többieké

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

Idén egy, jövőre két százalék körüli gazdasági növekedéssel számol Orbán Viktor miniszterelnök a „magyar recept” alkalmazásával.

Az eurózóna országainak szorosabb gazdaságpolitikai koordinációval, az euróövezeten kívüli tagállamoknak – így Magyarországnak is – pedig egy egyre inkább “a saját útjukat járni képes, rugalmas gazdaságpolitikával” kell válaszolniuk a kontinens előtt álló kihívásokra – fogalmazott a kormányfő.

A magyar recept más, mint a többieké – mondta Orbán Viktor a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) – amelynek egyik alelnöke – budapesti ülésének szünetében. A magyar erőforrások között említette az új tehermegosztást, a devizahitel-terhek csökkentését, a monopóliumok korlátozását, az oktatási rendszer átalakítását, a segélyalapú helyett egy munkaalapú gazdaság kiépítését, a keleti kereskedelem fellendítését és az egyoldalú energiafüggőség felszámolását.

Ha Magyarország ezeket a „rejtett tartalékokat” jól használja ki, egy forráshiányos költségvetés mellett is képes lehet gazdasági növekedés elérésére – mondta Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik