Belföld

Ismét járhatatlan lesz Budapest

forgalom (forgalom)
forgalom (forgalom)

A Budapest Maraton és az Egészség Hídja elnevezésű rendezvény miatt vasárnap szinte egész nap jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a maraton szervezője pénteken az MTI-vel.

A futóverseny miatt reggel fél nyolctól időszakosan zárnak le bizonyos útszakaszokat. Az érintett utak között van a budai alsó rakpart a Rákóczi híd és a Margit híd között, a pesti alsó rakpart a Dráva utca és a Közraktár utca között, a Hősök tere, az I. kerületi Fő utca, a Kálvin tér, a Lánchíd, a Szabadság híd, a Margit híd, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Váci út és a Városliget körút egy-egy szakasza.

A lezárások pontos üteméről itt adnak tájékoztatást. A lezárás miatt számos tömegközlekedési járat módosított útvonalon közlekedik majd, ennek részleteiről a BKK későbbre ígért tájékoztatást.

Szintén vasárnap tartják, 15 és 18 óra között az Egészség Hídja rendezvényt, ennek idején lezárják az Attila út egy szakaszát, az Alagutat, a Lánchidat és a Széchenyi István teret, ezért módosított útvonalon jár majd az 5-ös, a 16-os és a 105-ös autóbusz.

Az 5-ös autóbusz várhatóan 16 óra és 16.30 között mindkét irányban az Attila út – Krisztina körút útvonalon közlekedik. A 16-os és a 105-ös autóbusz várhatóan 16 és 17 óra között mindkét irányban az Erzsébet hídon át szállítja az utasokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik