Belföld

Ez történt a közgyűlésen

Rendes közgyűléssel folytatódott a munka pénteken a vásárhelyi Városházán. Csokorba gyűjtöttük a legérdekesebb napirendeket.

A fiatal menekültekről

Napirend előtt Kothencz Jánost, a Szent Ágota alapítvány vezetőjét hallgatták meg, mivel a legutóbb problémát vetettek fel a Bélacigány utcai telephelyen élő fiatal menekültekkel kapcsolatban. Kothencz János elmondta, semmivel sem jelentenek több veszélyt az ott élők , mint más, esetleg helyi fiatalok. A szállóra egyébként bárki bemehet, beszélgethet az ott élőkkel, megismerheti őket, sőt akár egy jobb életvitel felállításában is segítséget nyújthat. A problémáról elsőként számoltunk be pár hete

Kérdésre válaszolva elhangzott, a meghirdetett tanyaprogramra 42 fő kereste fel az hivatal tanácsadó irodáját, melynél némileg többet vártak. Az is kiderült, a tangazdaságban közmunkaprogramban 50 mázsa vöröshagymát takarítottak be, ami a Hódmenza konyháján került felhasználásra.

Kószó is díszpolgár

Köszöntötte a testület dr. Kószó Péter alpolgármestert, aki az elmúlt hónapban Zenta város díszpolgári címét kapta, 30 éves Johannita szolgálataiért, valamint a dél-szláv háborúban nyújtott karitatív munkájáért.

Havránek Ferenc ellenzéki képviselő a Zsigmondy zrt beszámolója kapcsán, a visszavásárláskor kibocsátott kötvényekről érdeklődött, most hogy a szolgáltatást már az Alföldvíz Zrt végzi. Dr Végh Ibolya aljegyző elmondta, mivel nem jogutód, az Alföldvíz nem örökli a kötvényeket, azok követeléseit a Zsigmondy felszámolására kirendelt biztos fogja végezni és kielégíteni.

75 helyett 125

Ambrus Norbert a jogi iroda vezetője egy beszámoló kapcsán arról is beszélt, a SZEFO Zrt, még az idén a 75 helyett 125 fő foglalkoztatását kezdi meg a felújított Bocskai utcai telephelyen. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő pályázaton a város és kapcsolódó intézményei pedig 57 fő felvételét vállalják. A SZEFO Zrt beruházásról augusztusban írtunk

A laptop pályázatról még bizottsági ülésen döntöttek. 23 beadott kérelem közül 14 részesült pozitív elbírálásban.

Támgatják, nem támogatják

Pályázat beadását fogadta el a testület még a Kakasszéki tó rehabilitációjáról. A 100 százalékos támogatású pályázat 295 millióba kerülne. Kikotornák a tóban felgyülemlett iszapot, nádat, élőhely kialakítás vízpótlás és szabályozás is megvalósulna. A környéken egyébként Kovács Gábor – kakasszékről elszármazott milliárdos bankár, a Kogart Galéria tulajdonosa – a közelmúltban turisztikai célú pályázatokat is nyert.

Döntött a testület még arról is, a Kormányhivatalnak ingyenesen átadja használatra a Kálvin tér 1 szám alatti ingatlant, ahol a teljes okmányiroda, kormányablak, valamint a földhivatal is elhelyezésre kerül.

 

.

Ajánlott videó

Norvégia szerint Magyarország lecsúszott a támogatásról, míg a magyar kormány azt állítja, ilyen forgatókönyv nem létezik: felvázoljuk a patthelyzet jogi hátterét. És kiderítettük azt is, hogy olyan fideszes kötődésű alapítvány is megpróbált az Ökotárs helyére kerülni, amelynek kuratóriumában Mészáros Lőrinc volt felesége, Kelemen Beatrix is helyet kap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.