Belföld

Német rendőrök Vásárhelyen

Testvérvárosunk delegációja néhány napra jött, nemcsak szakmai programokat terveznek.

17 éve ápol kapcsolatot Hódmezővásárhely és a német testvérváros Hechingen rendőrsége. A Baden-Wüttenbergi rendőrök városunkba látogattak, csaknem egy hetet töltenek itt, a szakmai tapasztalatcsere mellett város- illetve Országnézésre is szánnak időt.

Wolfgang Heller rendőrfőnök elmondta, 17 éve még Bende István akkori rendőrkapitány meghívására kerékpárral érkezett az első delegáció a városba. Azóta baráti, sőt családi kapcsolatok is kialakultak.

Almási István polgármester hivatali dolgozószobájában fogadta a vendégeket, majd megtekintették a Városháza nevezetességeit, a dísztermet és a tornyot. Hechingen polgármestere, Dorothea Bachmann az elmúlt napokban látogatott a városba az Őszi Tárlat megnyitójára. Ezt a látogatást Almási István márciusban viszonozza Németországban.

Rádi Norbert Vásárhely rendőrkapitánya elmondta, a szakmai megbeszélések után a német kollégák érdeklődtek a reggeli, iskolák környékén tett járőrözésekről, annak hatásairól, így azt majd otthon is alkalmazni fogják.

A német rendőröknek nagyon tetszik a város, de ellátogatnak a pusztába, Ópusztaszerre és Gyulára is. Wolfgang Heller kérdésünkre még azt is elmondta, nagyon szereti a magyar ételeket, és mivel már többször járt Vásárhelyen, kedvence is van, mégpedig a töltött káposzta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik