Belföld

Kizöldült a Zöldfa Étterem!

Megújult környezet, változatlan, finom ízek: ez az új Zöldfa Étterem, ahová bármikor érdemes betérni. Nekünk elhihetik!

Egy könnyed ebédre tévedtünk be az étterembe, és magunk is meglepődtünk a látványtól, hiszen a Zöldfa Étterem az utóbbi időszakban varázslatos átalakuláson esett át. Azonnal kíváncsiak voltunk mi történt a kulisszák mögött, Pintér Balázs ügyvezető pedig szívesen válaszolt a kérdéseinkre. Természetesen egy kis időutazásban is részt vehettünk…

Egy sikeres családi vállalkozás ékes példája az étterem. Hogyan emlékeznek vissza a kezdetekre?

A Zöldfa Étterem több mint 40 éve. A 60’-as években Győr egyik legpatinásabb éttermeként élt a köztudatban, melyet a híres Csákány család nyitott meg, és melyet édesapám, Pintér Lajos a kezdetektől fogva üzletvezetőként irányított. 2010 júliusában vette át teljesen a családunk a létesítményt. Most testvéremmel együtt töltjük be az üzletvezetői posztot, de természetesen édesapánk is oszlopos tagja a vezetőségnek.

Mikor döntöttek úgy, hogy egy új design-nal frissítik az arculatot?

Mikor átvettük az éttermet, attól kezdve már csak napok kérdése volt, hogy mikor valósul meg az „Új Zöldfa”, ami igazából már 5 éve megszületett a fejemben. Természetesen minden a vendégeink érdekében történt, és történik azóta is. Szerettük volna, hogy napjaink trendjeihez maximálisan igazodó étterem váljon a Zöldfából. Célunk az volt, hogy megtartsuk a régi vendégeinket, a törzsvendégeinket, de egyúttal egy új célközönség, a fiatalság is jól érezze magát nálunk.

Milyen ízekkel, specialitásokkal várják a vendégeket?

A régi étlapról hat közkedvelt főételt meghagytunk, így ha valaki a régi Zöldfa ízeire vágyik, az is tud választani kedvére. Ezen kívül a klasszikus leveseink is megmaradtak, így a húsleves májgaluskával vagy éppen a húsleves lúdgége tésztával, ami mellé főtt húsokat, zöldségeket szervírozunk, mustárral és friss ásványrárói kenyérrel. Ezen kívül 12 új főétel, 3 leves került az étlapra. Az édesszájúakra is gondoltunk, hiszen új desszertek is szerepelnek a kínálatunkban. De kiemelném a már jól bevált csemegéket is, az édesanyám által készített isteni házi réteseinket, melyek hosszú évek óta a vendégek kedvenc finomságai közé tartoznak. Az új étlap kialakításánál ügyeltünk arra, hogy a gyermekek, a vegetáriánusok és a glutén érzékeny vendégeink is megtalálják a számukra megfelelő finomságokat.

Az étterem új adottságainak köszönhetően – legyen szó akár a design-ról, vagy a bővített férőhelyről – a rendezvények száma is megnőtt?

Szerencsére nagyon sok ilyen jellegű felkérést kapunk. Az éttermünkben 180 főt tudunk kényelmesen kiszolgálni, a teraszunkon pedig további 140 főt. A felújítás során törekedtünk arra, hogy többféle rendezvényre alkalmas legyen az éttermünk, így kézenfekvő, hogy nagyobb események lebonyolítását is vállaljuk, mint például bálok, céges rendezvények, esküvők. Az új kialakítás lehetővé teszi ugyanakkor azt is, hogy kisebb csoportok elkülönülten tudjanak szórakozni, ünnepelni nálunk. Igény szerint a dekorációról is gondoskodunk, melyet 100 főtől ingyen biztosítunk a megrendelőink számára.

Milyen terveik vannak még a jövőt illetően?

Szeretnénk tovább bővülni és azon az úton haladni, amelyen elindult a fejlődésünk. Terveink között szerepel egy egyedi kerthelység kialakítása Nádorvárosban, amelyre nem csak mi, hanem a városrész is büszke lehet a későbbiekben.

A Zöldfa Étterem Győrben, a Hunyadi utca 2. szám alatt várja vendégeit, hétfőtől-péntekig 10 órától 22 óráig, szombaton 11 órától 24 óráig, vasárnap 11 órától 16 óráig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik