Belföld

Íme a Filmünnep fehérvári programja!

mozi (mozi)
mozi (mozi)

A kedvezményes jegyárakon túl, különlegességek is várják az érdeklődőket.

Pénteken 18.00 órától közönségtalálkozón lesz alkalom beszélgetni a Cigányok és a Feldobott kő című film rendezőjével Sára Sándorral, akit közelgő 80. születésnapja alkalmából köszöntenek.

Szombaton 19.00-tól sztár jegykezelő szerepében a televízióból jól ismert időjóssal, Pataki Zitával találkozhatnak a megjelentek.

Sára Sándor

Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr, filmrendező. Sára Balázs operatőr édesapja. Dokumentumfilmekkel kezdte pályáját, majd a hatvanas és a hetvenes években egyéni látásmódjával hozzájárult a magyar filmművészet nemzetközi elismertetéséhez. Leggyakrabban Kósa Ferenccel és Szabó Istvánnal dolgozott együtt. Képein az emberi arc és a magyar táj árulkodó módon vallott arról, hogy mi történt az emberben és az emberrel a történelmi kataklizmák során.

1993 tavaszán Csoóri Sándor felkérte az akkor induló Duna Televízió vezetésére. Végül Lugossy Lászlóval és Hanák Gáborral hármasban alakítgatták az új intézmény szervezetét, műsorszerkezetét. Hét éven át volt a televízió elnöke. Filmjeit több mint félszáz országban vetítették, s számos hazai és nemzetközi fesztiválon tüntették ki díjakkal – írja a Wikipédia.

 

Az október 10. és 13. közötti Cinema City FilmÜnnep programsorozat négy napja alatt a nézők a tavalyi FilmÜnnep jegyárszintjét megtartva, akár a félárú jegynél is kedvezményesebben nézhetnek nemcsak premier előtti előadásokat (Időről időre, Machete gyilkol és Paranoia), de a heti premier filmet (Fogságban) vagy a közelmúlt legnagyobb kasszasikereit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik