Belföld

Bosszúságok a Kertvárosban

Kevés probléma megválaszolására kérték Hegedű Zoltán képviselőt szerda esti fórumán. Egy-két lakó sorolta fel gondjait.

A Nyugdíjas Lakóparkba összehívott lakossági fórumon szóba került a rezsicsökkentés kérdése, mely az ott élő nyugdíjasokra, mivel egy kft-nél laknak nem vonatozik. Ennek ellenére kérték a lakópark vezetőjét, járjon el ennek érvényesítése érdekében.

Hajdúné Tóth Zsuzsanna elmondta, a víz esetében már itt is megtörtént a rezsicsökkentés, a gáznál számlázási időszak végén kompenzálnak, áramnál pedig az egységár kerül csökkentésre.

Apró bosszúságok a Munkácsyn

Egy Munkácsy utcában élő férfi több problémát is felvetett. A Hóvirág utca padkájára kiszórt fehér zúzott kő, szerinte balesetveszélyes, amikor az rendszeresen az utcák torkolatába kerül. Motorral jár és észlelte, hogy az igencsak csúszik. Erre a problémára egy olvasónk is felhívta a figyelmet. A nagy sebességgel induló autók a járdára, kerékpárútra “lövik” a kavicsot. A képviselő, az önkormányzat szakértőivel együtt megnyugtatta a lakókat, a kavics lassan a talajba tapad, problémát nem fog okozni.

Szintén a Munkácsy utca problémája, hogy az utóbbi időben az ott működő üzletekhez érkező járművek lehetetlenné teszik a lakók 12 garázsához történő ki és beállást. Előfordult, hogy fél óráig nem tudtak kiállni a garázsból, ez pedig az ott lakó ügyeletes gyógyszerésznek is gondot okozott.

A rendőrség álláspontja szerint ilyenkor hívni kell a kapitányságot, és helyszíni szabálysértési bírságot fognak kiróni, aminek egy idő után visszatartó ereje is lehet. Ennek 10.000 Ft-os mértékét meg tudva, a probléma felvetője megjegyezte, akkor gyorsan összeszednek egy százast a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik