Belföld

Bajai választás: Kubatov ismerősei figyelik Teket Melindát

Teket Melinda (teket melinda)
Teket Melinda (teket melinda)

„Ne hagyja magát megfélemlíteni! Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék! Ne féljen Bajnai Gyurcsány és Mesterházy embereitől! Ne higgyen a gyűlöletet keltő Teket Melindának és társainak! A Fidesz megvédi önt!” – ezt ordítja napok óta néhány hangosbeszélővel felszerelt autó Baján.

Részletek itt.

Az RTL Klub Házon kívül című műsorában is szó esett a bajai időközi választásról. A tévések ellátogattak az elhíresült 32-es szavazókörbe, és ugyanúgy belefutottak az egymást megfigyelő, filmező jelöltekbe és önkéntesekbe, mint korábban a 444-esek.

Ez ellenzéki jelölt, Teket Melinda egyik munkatársa az RTL riporterének azt mondta, sokukat megfenyegették, hogy kirúgják, ha kampányolni mernek Teket mellett.

Mint azt korábban mi is megírtuk, Baján most mindenki mindenkit megfigyel, Teket Melinda minden lépését filmezik. Az ellenzéki jelöltet autók követik, amelyben fiatalok ülnek kamerákkal.

Az RTL riportere több ilyen fiatalhoz is odament, sokan inkább nem akartak beszélgetni, egy lány azonban elmondta, azért figyelik Teketet, hogy „nehogy valami furcsaság legyen”. Az is kiderült, hogy az egyetemista Fidesz-aktivistákat az egykori helyi KISZ-táborban szállásolták el. Egyikük azt mondta, bár Zsigó Róberttel sohasem találkoztak, a Fidesz pártigazgatóját, Kubatov Gábort személyesen is ismerik.

Emlékeztetőül: a kecskeméti törvényszék választási csalás, kampánycsend megsértése és a szavazók szervezett utaztatása miatt döntött úgy, hogy Baján az egyik szavazókörben megismételteti a két héttel ezelőtti választást.

A RTL hivatkozott anyagát levették a tévécsatorna oldaláról. Kérdésünkre azt mondták, technikai okok miatt kellett leszedni a videót, de nemsokára újra kikerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik