Belföld

120 kis focista az Aszalvölgyi Kupán

focilabda(1)(960x640)(1).jpg (labda, foci, gól, )
focilabda(1)(960x640)(1).jpg (labda, foci, gól, )

Szűrésekkel és foglalkozásokkal is várják az érdeklődőket szombaton

Sportos családi nap

Szombaton 9 órától rendezik meg a III. Aszalvölgyi Kupát, amelyen idén immár hat székesfehérvári általános iskola vesz részt. A Felsővárosi, a Hétvezér, a Kossuth Lajos, a Széna Téri, a Vasvári Pál és a Zentai Úti Általános Iskolából 120 ifjú sportoló méri össze tudását a meghívásos gyerekfoci bajnokságon. Fontos városrészi program ez, melyet idén is Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselőjének támogatásával szerveznek meg az Aszalvölgyben.

A pálya mellett az Egészségügyben Dolgozók Nyugdíjas Egyesületének tagjai látják el az esetleges, kisebb sportsérüléseket.

Nemcsak foci

Deák Lajosné önkormányzati képviselő alapította a vándorkupát négy évvel ezelőtt.  Október 12-én, szombaton hat iskola ötödik osztályosai mérkőznek meg a kupáért. A sportos délelőtt során a 12 fős csapatok kispályás körmérkőzéseken játszanak egymással. A szurkoló családtagok egészségügyi szűréseken, a testvérek, osztálytársak játékos foglalkozásokon vehetnek részt. Lesznek stratégiai játékok, ügyességi feladatok (mocsárjárás, diótörés). A nap végén, az eredményhirdetésen pedig kiderül az is, hogy ki viheti haza idén az Aszalvölgyi Kupát.

A mérkőzések idejére a kísérő családtagoknak, sőt a környékbelieknek is színes programmal készülnek a szervezők. A kistestvéreknek kézműves foglalkozásokat szerveznek, ahol többek között szélforgót készíthetnek. A nyugdíjasok Horváth István, a Fejér Megyei Szabadidősport Egyesület elnökének vezetésével a nordic walking-ot, valamint több – korosztályra szabott – ügyességi feladatot is kipróbálhatnak.

Szűrés és paprikáskrumpli

A rendezvényen egészségügyi szűrővizsgálatok elvégzésére is lehetőség nyílik, amelyet a közelben működő Mentaház szakemberei biztosítanak. Az érdeklődők még az egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó központ sószobáját is ingyenesen próbálhatják ki, ha elsétálnak hozzájuk szombaton.

„A MENTAHÁZ Magánorvosi Központ, az ifjúsági sportnapra kilátogatóknak belgyógyászati és dietetikai tanácsadást nyújt. Lehetőség lesz légzésdiagnosztikai vizsgálatra, valamint testtömeg-összetétel mérésre. Sószobájukat ingyenesen kipróbálhatja,aki szeretné.

A mérkőzéseket és a kísérőprogramokat közös ebéd zárja, paprikáskrumplival készülnek minden résztvevőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik