Belföld

Szétmarcangolta a gyerek arcát a kutya

Egy argentin dog támadt egy hatéves kisfiúra Szlovákiában.

A támadás hétfőn történt a Nagyszombati járásban található Maniga településen. A Paraméter úgy tudja, hogy a fiú szomszédainál játszott, mikor az egyik eb rátámadt.

Ne fusson, ne kiabáljon, ha agresszív eb állja útját!

A gyereket súlyos sérülései miatt mentőhelikopterrel szállították a pozsonyi gyermekklinikára. A kutya több helyen letépte arcáról a bőrt. Az orvosok szerint állapota stabil, de lelkileg alaposan megviselték a történtek.

Máshol is, itthon is

Korábban beszámoltunk egy másik súlyos kutyatámadásról. Pozsonyban az utcán pitbull támadt egy férfire, aki épp parkoló autójába szállt be. Az állat az áldozat lábát marcangolta, míg gazdája közbe nem lépett. Az ügyben szintén testi sértés miatt tettek feljelentést.

Talán még emlékeznek olvasóink: tavasszal hazánkban, Mosonmagyaróváron is történt egy súlyos kutyatámadás. A fiatal édesanya kisfiával sétált, mikor az egyik ház udvarából kutyák rontottak rájuk. A nő testével védte gyermekét, több helyen belemartak a kutyák. Az asszony lábát téptékk az állatok, kisfiát úgy tudta megvédeni, hogy ráfeküdt a földön.

Így védjük ki a kutyatámadást

Az utcán, lehetőség szerint kerüljük el a kóbor ebet, hagyjunk neki elég szabad helyet, így nem érzi magát fenyegetve. Ha nem tudjuk kikerülni, sétáljunk el mellette, de semmiképp se fussunk. Abban az esetben, ha nem tudunk elmenni a kutya mellett, inkább maradjunk mozdulatlanok, álljunk féloldalasan az állattal szemben, de ne nézzünk a szemébe. Ne kiabáljunk vagy ordítsunk, ne kalimpáljunk a kezünkkel, mert ezeket a mozdulatokat támadásnak is veheti és felébreszti benne a támadó ösztönt.

Fékezzük mimikáinkat is, ne mosolyogjunk vagy tátsuk ki a szánkat, mivel ezek is fenyegető jelek az állatvilágban – tette hozzá a szakértő. Ha biciklizés közben ér minket a meglepetés, mindig szálljunk le, a kerékpárt a kutya felőli oldalon toljuk, így távol tudjuk tartani az állatot hirtelen támadás esetén is. Eltekerni csak akkor próbáljunk meg, ha versenybiciklisták vagyunk, a legtöbb kutya ellen ugyanis esélyünk sincs a gyorsulási versenyben.

Még több tippet olvashat a veszélyes helyzetek elkerülésére, kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik