Belföld

Az LMP kimarad az „MSZP-SZDSZ szövetség” újrakötéséből

lmp(1)(960x640).jpg (ingyenes, )
lmp(1)(960x640).jpg (ingyenes, )

Az LMP visszautasítja az Együtt-PM meghívását arra, hogy a baloldali ellenzéki pártokkal közösen jelenjen meg október 23-án a Műegyetem rakparton.

Az LMP országos választmánya sajnálja, hogy a kezdeményezők éppen egy nemzeti ünnepet találtak alkalmasnak az “MSZP-SZDSZ” szövetség újrakötésére – közölte Schiffer András frakcióvezető. Úgy vélte: a Műegyetem rakparton felállított színpadon azok fognak fellépni, akik okozói az Orbán-rezsimnek, akik nélkül a jelenlegi kormány nem jutott volna kétharmados parlamenti többséghez.

Az LMP elkötelezett, hogy fenntartsa a reményt arra, nemcsak Orbán Viktornak, hanem a Gyurcsány-Bajnai-rendszer főszereplőinek is ajtót lehet mutatni, el lehet takarítani őket a politikai színpadról – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Pártja nem ünnepel együtt azokkal, akik “vudubábut csinálnak politikai ellenfeleikből és azokkal sem, akik hatalmon békés tüntetők szemét lövetik ki”. Szél Bernadett országgyűlési képviselő arról számolt be, hogy pártja méltóságteljesen kíván megemlékezni október 23-án, annak részleteiről a jövő héten döntenek. Fontosnak nevezte ugyanakkor, hogy az aktuálpolitikai felhangok ne jelenjenek meg az ünnepen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik