Belföld

Átadták az új körforgalmat Adyvárosban

Bár a kölekedők már eddig is használhatták, ünnepélyesen még csak most vágták át a szalagot a Kodály Zoltán-Földes Gábor utca kereszteződésben.

A Kodály Zoltán és a Földes Gábor utca kereszteződésében a hagyományos csomópont helyére körforgalom épült, amelyet október 9-én adtak át. Az átadáson Borkai Zsolt polgármester elmondta, a Kodály utca – Földes Gábor út négyágú útkereszteződése hagyományos, KRESZ táblákkal szabályozott csomópont volt, de a járműforgalom folyamatos növekedése, és a jelentős gyalogos forgalom nehézkessé tette az áthaladást, és sajnos évente több kisebb baleset is történt a kereszteződésben.

Az önkormányzat a probléma megoldása érdekében döntött a körforgalmú átépítés mellett úgy, hogy egyben a kerékpáros kapcsolatot is biztosították a Szigethy Attila út irányába. A beruházással a közeli iskolákba igyekvő gyerekek közlekedése is sokkal biztonságosabbá vált.

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője kiemelte, a kivitelezést megelőzően a Pannon-Víz Zrt-vel közös beruházásban kicserélték az ivóvíz vezetékeket a csomópont alatti területen, ezt követően július végén elkezdődött az érdemi útépítési munka. A 30 méter külső átmérőjű körforgalom a tanévkezdésre elkészült, szeptemberben és október elején a járda és kerékpárút aszfaltozások, a forgalomtechnikai munkák és növénytelepítések folytak. Az új körfogalom közel 600 tonna aszfaltot igényelt, a körsziget közepéről világító fénytornyon kívül még 13 új közvilágítási oszlop segíti a minőségibb közvilágítást fémhalogén fényforrásokkal.

Radnóti Ákos a terület egyik önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a körforgalom megépültével az egész utcakép megváltozott, hiszen a növényesítés nem csak itt, de a szomszédos Kuopio parkban is megvalósult, ahol újra működik a szökőkút és az ivókút, és a padokat is kicserélték.

A 80 millió forintból megvalósult új körforgalom a negyvennegyedik a városban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik