Belföld

Szorul a hurok a vandál nyaka körül

vandalizmus(960x640)(1).jpg (rongálás, )
vandalizmus(960x640)(1).jpg (rongálás, )

A térfigyelő kamera felvételein jól látható a "döntögető".

Szombatra virradóra ismét rongálás történt a Városház téren. Ahogy arról beszámoltunk, ezúttal két oszlopot döntött ki valaki.

A láncokkal összekötött betonoszlopok mindegyike nagyon nehéz, így egyértelmű,hogy szándékos károkozásról van szó.

A térfigyelő rögzítette a rongálást, egyértelműen felismerhető fényképeket készített a “döntögetőről”. A közterület-felügyelők a felvételeket átadták a rendőrségnek – írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

Az önkormányzata is mélyen elítéli az esetet, minden segítséget megad a nyomozáshoz és arra kéri a rendőrséget, ha az a nyomozás érdekeit nem sérti, tegye közzé a felvételt.

Az önkormányzat kész nyomravezetői díjat is felajánlani, és arra kérnek mindenkit, hogy ha információval rendelkezik az ügyről, jelentkezzen a rendőrségen és segítse a nyomozást.

Éppen a hétvégihez hasonló esetek megelőzésére döntöttek úgy, hogy a felújított Fő utcán és a Városház téren is jó képminőségű kamerákat helyeztet ki.

“Szeretnék, ha közösségi összefogással és a térfigyelő kamerarendszer bővítésével elejét lehetne venni a további vandál cselekedeteknek.”

A Fehérvár24 úgy tudja, a Városgondnokság emberei a ledöntött két oszlopot a napokban helyreállítják, és a többit is megerősítik.

Nem ez az első eset

Gondoljunk csak az Országalma keresztjének 2011-es megcsonkítására, amikor néhány fiatal hajnalban felmászott az emlékműre, és ezzel letörték a tetejéről a keresztet. Tavaly nyáron pedig újra megrongálták Fehérvár egyik legnagyobb szimbólumát.

Augusztus elején a Pátzay Pál-féle lovasszobor kardjából törtek le egy darabot, és a huszár lábához helyezték – hímtagként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik