Belföld

Szófiában a Csongrád megyei Tanyaprogram

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 10. 08. 16:10

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság külterületi Tanyaprogramja képviselte Magyarországot az Európai Unió SELPE programja zárókonferenciáján.

A helyi rendészeti tapasztalatok megosztása Európában című szemináriumon Magyarországról M. Toronykőy Márta alezredes, a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, és Nagy Ildikó főhadnagy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács főreferense vett részt.

Rendőrautó (rendőrautó, )
fotó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A szegediek a „Külterületek biztonsága – Tanyaprogram” elnevezésű magyar projektet mutatták be angol nyelven. Megyénk speciális adottságainak ismertetése után részletesen beszámoltak a „Tanyaprogram” bűnmegeleőzési feladatairól is.

A SELPE záró szemináriumán harminc közösségi rendészeti programról kaptak tájékoztatást a meghívott országok képviselői. A személyes találkozás alkalmával a delegált államok különböző szakmai témákat is megvitathattak a szekcióüléseken, illetve értékes információkhoz jutottak egymás tevékenységével kapcsolatosan.

A Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság külterületi biztonsági programja a nemzetközi bűnmegelőzési mezőnyben is megállta a helyét. A tizenhat éve működő tanyaprogram jó magyarországi példája volt annak a közösségi rendészeti tevékenységnek, amelynek szerepe az Európai Unióban jelenleg is elsőbbséget élvez.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.