Belföld

Simicskának leeshetett „pár” hektár föld

szantofold(210x140)(1).jpg (szántóföld, )
szantofold(210x140)(1).jpg (szántóföld, )

Még nem tette közzé a pályázat nélkül kiadott állami termőföldek használóinak névsorát a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA), de a Blikk úgy tudja, a Fidesz egykori pártpénztárnoka, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó társaságoknak is juthatott a pályázat nélkül kiadott földekből.

Az NFA hamarosan közzéteszi a megbízási szerződések közérdekből nyilvános adatait, vagyis hogy kiknek adták oda a 34 ezer hektárnyi állami földterületet művelésre. Így az, hogy Simicska Lajos, a Fidesz egykori pártpénztárnoka érdekkörébe tartozó Mezort Zrt. mennyi földet kapott csak ezután fog kiderülni.

A Blikk mindemellett azért a földalapú támogatás mértékéből kiszámolta, hogy a 18 ezer hektár (180 Margitsziget nagyságú) termőföld felett rendelkezik a Simicska Lajosék tulajdonában álló cégcsoport.

Simicska idén júniusba vásárolta be magát a Mezort Zrt.-be, ötvenszázalékos tulajdonrészével ő lett a legnagyobb tulajdonos Nyerges Zsolt ugyancsak kormány közeli üzletember és ügyvéd előtt. A Mezort-cégcsoportba tartozó Dél-Balatoni Agro Kft. pedig, mint azt korábban megírtuk, két éve kapott használatra Fejér megyei földeket a Nemzeti Földalaptól pályázat nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik