Belföld

Hol lesz idén az Év Szállása?

Egy hónapig lehet még szavazni az Év Szállása versenyén, ahol az abszolut listát jelenleg egy kis cserkeszőlői panzió vezeti, amely 5 csillagos szállodákat is maga mögé utasít.

 

A verseny jelenlegi állása

  • TOP3 – 4-5 csillag
    1. Hotel Kapitány, Sümeg
    2. Két Korona, Balatonszárszó
    3. Fried, Simontornya
  • TOP3 – 3 csillag
    1. Club Dobogómajor, Hévíz
    2. Hunguest Hotel Freya, Zalakaros
    3. Hotel Forrás, Zalakaros
  • TOP3 3 csillag alatt
    1. Piramis Hotel, Gárdony
    2. Hotel Panoráma, Sopron
    3. Hotel Magaspart, Balatonföldvár
  • TOP3 – Apartman, vendégház, hostel, diákszálló
    1. Erzsébet Vendégház, Csesznek
    2. Braun Vendégház, Sárospatak
    3. Vadásztanya Apartman, Siófok
  • TOP3 – Panzió
    1. Royal Panzió, Cserkeszőlő
    2. Korona Panzió, Csokonyavisonta
    3. Pelso Panzió, Balatonmáriafürdő

Elérkezett a hajrá az Év Szállása versenyben, eddig több mint 22 ezer szavazat érkezett a hazai településekre, illetve szálláshelyekre a versenyre indított oldalon – derül ki a Szállás.hu közleményéből. Szavazatainkat november 14-éig adhatjuk le, a hivatalos eredményhirdetésre pedig november 28-án kerül sor a díjátadó gálán.

A többség a tiszta, olcsó szállásokra utazik

Közel 7000 magyarországi szálláshely versenyzik idén az Év Szálláshelye címért. Az abszolút listát jelenleg a 2010. május elsején átadott cserkeszőlői Royal Panzió vezeti. „Bár a verseny indulásának pillanatától felhívjuk vendégeink figyelmét a szavazás lehetőségére, a megmérettetés nem hozott komoly változást a hozzáállásunkban. A nyitás óta vendégeink minden rezdülésére odafigyelünk, kiemelten fontos a tisztaság és az, hogy a kategóriához képest magasabb színvonalú kiszolgálást nyújtsunk” – magyarázza az eddigi sikereket Csontos Lajos, a cserkeszőlői Royal Panzió vezetője.

A Szallas.hu egy korábbi kutatása szerint a magyarok 54 százaléka az egyszerű, tiszta és ennek megfelelően olcsóbb árkategóriába tartozó szálláshelyeket részesíti előnyben, amit az Év Szállása verseny jelenlegi állása is visszatükröz.

A települések is versenyeznek

Az Év Turisztikai Települése címért küzdők mezőnyében az első helyen augusztus óta nincs változás, Hajdúszoboszló vezet, viszont erős hajrába kezdett Szeged. A Csongrád megyei település 2 hónapja még a 17. helyen szerepelt, de jelenleg már a 4. helyen áll. „Szeged előretörése jól jelzi, hogy a szavazótáborát aktivizálni képes település vagy akár szálláshely milyen látványos eredményeket érhet el viszonylag rövid idő alatt, valójában tehát még semmi sem dőlt el” – kommentálta az adatokat Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.


Fotó: Northphoto

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik