Belföld

Dopeman nem drogos, csak a neve

dopeman (dopeman)
dopeman (dopeman)

Doncsev András parlamenti államtitkár nem azt mondta, hogy Pityinger László „obszcén, drogos popsztár", hanem azt, hogy a művészneve drogos embert jelent. Helyreigazítás.

Kifogásolja hétfői “Dopeman: P*csánrúgom az államtitkárt” című anyagunkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca helyreigazítást kér, mondván, valótlanul állítottuk Doncsev András államtitkárról, hogy “obszcén, drogos popsztár”-nak nevezte Dopemant.

Az EMMI ezt írja:

Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára 2013. október 7-én, Karácsony Gergely független országgyűlési képviselő „Miért ellentétes a Kormány felsőoktatás-politikája a Kormány felsőoktatási koncepciójával?” című interpellációjára adott válaszában említette meg a „Dopeman” felvett néven tevékenykedő és széles körben ismert előadót. Az interpellációra adott válasz az alábbiak szerint hangzott el:

“Ön még néhány nappal ezelőtt egy olyan rendezvény résztvevője volt, amelyen az Önök különböző megmozdulásain műsorvezetőként, showmanként, ceremóniamesterként rendszeresen fellépő, meghatározó alakja az a Pityinger László, úgynevezett művésznevén Dopeman volt – ami, nem túl meglepő módon ajzószerekkel foglalkozó, drogos embert jelent –, […] akinek a keze munkáját olyan opusok dicsérik – hogy az ebben a házban egyáltalán idézhetők közül válogassak –, mint például a Drogsztár, a Halott ribanc nem ugat és a Megyünk lopni című zeneszámok.”

Vagyis, ha jól értjük, az államtitkár azt állítja, ő nem Dopemant nevezte drogosnak, hanem csupán értelmezte Dopeman nevét. Megkövetjük.

Egyúttal jelezzük, hogy – miként a tárca helyreigazítási kérelme is tartalmazza – Karácsony képviselő a magyar felsőoktatásról kérdezte Doncsevet, ám az államtitkár érdemi válasz helyett dopemanezett.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik