Belföld

75 éves az Egyházmegyei Múzeum

kereszt(2)(960x640).jpg (katolikus egyház, )
kereszt(2)(960x640).jpg (katolikus egyház, )

Az ünnepelt ad ajándékot.

Meglepetésselvárja a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum október 13-án, vasárnap az érdeklődőket. A múzeumban 10.00 órától 18.00 óráig ingyenesen látogatható az “István, a szent király” című kiállítás.

1938. október 13-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum az egykori szeminárium épületében, a Petőfi utcában. Shvoy Lajos megyés püspök kezdeményezésére az egyházmegye két papja, Kuthy István és Fehér Béla több éves kitartó erőfeszítéseinek eredményeként sikerült összegyűjteni és bemutatni a múzeum impozáns gyűjteményét.

Az ország első egyházmegyei gyűjtőkörű múzeumában Szent István fejereklyetartója mellett a székesegyházi kincstárból valamint a plébániákról a múzeumba került értékes műtárgyak várták a látogatókat. A múzeum gyűjteménye több évtizedes kényszerű rejtőzködés után, 15 évvel ezelőtt, 1998. november 25-én költözött mai helyére, az egykori ferences rendházba.

Az István, a szent király című kiállítás a múzeum születésnapján, 2013. október 13-án mindenki számára ingyenesen látogatható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik