Belföld

Sok az autó, sok a bicikli is

Több dolog is zavarja a piac környékén lakókat és közlekedőket Vásárhelyen.

Az elmúlt hetek lakossági fórumain sok problémát jeleztek a vásárhelyi piaccal kapcsolatban. Piaci napokon, kedden, pénteken és vasárnap délelőtt, valamint csütörtökön és szombaton délután csaknem megbénul a forgalom a környéken.

Autóval nehéz parkolni

A Szabadság téren jelenleg felújítás is folyik, ez sem segít a környéken közlekedőknek. Egy ott lakó azt panaszolta, a sorházak mellett piaci napokon végig elfoglalják a parkolókat, azokat a lakók már nem tudják használni. Olyan is előfordult, hogy a betegszállító sem tudott megállni, így egy idős hölgyet csak kerülővel, az úttesten megállva tudta a járműhez vinni. Felmerült az is, amikor nincs piac, nem lehetne-e ingyenessé tenni a parkolást, hiszen akkor csak a helyben lakók vennék igénybe a zónát.

Ön bosszankodott-e már a piac környékén?

Az utca forgalma is jelentős ilyenkor, sokszor teherautók, kamionok vágnak át rajta, és mivel a házak igen közel esnek az úthoz, ez nagyon zavaró az ott lakónak. Az autózók ugyanakkor arra panaszkodnak, nehéz ki és bekanyarodni a főútról, nehéz átjutni a piaci szakaszon, mivel a gyalogosok zebra hiányában bárhol megjelenhetnek az úton.

Biciklivel is

Elsősorban a bicikliseket zavarja az a régi probléma, hogy sokan, sőt rengetegen a piac melletti kerékpárút korlátjához zárják járművüket. Ilyenkor a bicikliút forgalma beszűkül, és balesetveszélyessé is válik.

A képviselők megvédték a piacot – mivel az a legolcsóbb kereskedelem színhelye és közösségi tér is -, bár a problémákra konkrét válasz nem nagyon érkezett. Lázár János legutóbb elmondta, amikor elkészül a 47-es főút északi elkerülője, tehermentessé válik a piac környéke is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik