Belföld

Sok az autó, sok a bicikli is

eszem

2013. 10. 07. 09:03

Több dolog is zavarja a piac környékén lakókat és közlekedőket Vásárhelyen.

Az elmúlt hetek lakossági fórumain sok problémát jeleztek a vásárhelyi piaccal kapcsolatban. Piaci napokon, kedden, pénteken és vasárnap délelőtt, valamint csütörtökön és szombaton délután csaknem megbénul a forgalom a környéken.

piac1(650x433).jpg (piac)

Autóval nehéz parkolni

A Szabadság téren jelenleg felújítás is folyik, ez sem segít a környéken közlekedőknek. Egy ott lakó azt panaszolta, a sorházak mellett piaci napokon végig elfoglalják a parkolókat, azokat a lakók már nem tudják használni. Olyan is előfordult, hogy a betegszállító sem tudott megállni, így egy idős hölgyet csak kerülővel, az úttesten megállva tudta a járműhez vinni. Felmerült az is, amikor nincs piac, nem lehetne-e ingyenessé tenni a parkolást, hiszen akkor csak a helyben lakók vennék igénybe a zónát.

Ön bosszankodott-e már a piac környékén?

Az utca forgalma is jelentős ilyenkor, sokszor teherautók, kamionok vágnak át rajta, és mivel a házak igen közel esnek az úthoz, ez nagyon zavaró az ott lakónak. Az autózók ugyanakkor arra panaszkodnak, nehéz ki és bekanyarodni a főútról, nehéz átjutni a piaci szakaszon, mivel a gyalogosok zebra hiányában bárhol megjelenhetnek az úton.

Biciklivel is

Elsősorban a bicikliseket zavarja az a régi probléma, hogy sokan, sőt rengetegen a piac melletti kerékpárút korlátjához zárják járművüket. Ilyenkor a bicikliút forgalma beszűkül, és balesetveszélyessé is válik.

piac2(650x433).jpg (piac)

A képviselők megvédték a piacot – mivel az a legolcsóbb kereskedelem színhelye és közösségi tér is -, bár a problémákra konkrét válasz nem nagyon érkezett. Lázár János legutóbb elmondta, amikor elkészül a 47-es főút északi elkerülője, tehermentessé válik a piac környéke is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.