Belföld

Nem lesz esemény 23-án, pedig Orbán beszédet mond

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

A kormany.hu naptárja szerint rendezvényektől mentes lesz az ünnepnap, holott már plakátok hirdetik, hogy a miniszterelnök a fő szónok.

Március 15-én a hóvihar hiúsította meg, augusztus 20-án pedig nem akart az ünnepi felszólalás lehetőségével élni, de most úgy tűnik, október 23-án az emberek elé lép Orbán Viktor. A kormányfő lesz a központi megemlékezés ünnepi szónoka.

Az oktober23.kormany.hu weboldalon egyelőre csak a tavalyi megemlékezés programja olvasható újra, de már plakátok hirdetik országszerte: idén is Orbán Viktor mond ünnepi beszédet a központi megemlékezésen. A kormany.hu programnaptárja szerint egyébként október 23-án “nem lesznek események”.

Orbán Viktor tavaly külön köszöntötte Szűcs Ilonát, a felvidéki tanítónőt, akit a szlovák állam megfosztott állampolgárságától, miután felvette a magyart. Emlékeztetett, hogy a forradalom és szabadságharc leverőinek törekvései nem tűntek el a közéletből. “Elég csak 2006. október 23-ára gondolni, jó, ha ezt észben tartjuk.” Orbán akkor azt mondta: “Hamarosan eldől, ki lesz szegény és ki lesz jómódú, kinek lesz munkája és kinek nem.” A pártelnök-miniszterelnök bízott benne, hogy Magyarországnak sikerül mintául szolgálnia Európa felé válságkezelésből.

Az elmúlt hetek főbb kormányüzenetei alapján számítani lehet arra, hogy a miniszterelnök idén beleszövi majd mondandójába a rezsicsökkentést, a foglalkoztatás bővülését, az EU-val szembeni szabadságharc sikereit és a baloldal kudarcait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik