Belföld

Fehérvári alkotók sikere

A CinemaArt által rendezett hétvégi filmfesztivál második helyezettje lett egy székesfehérvári filmes csapat.

A filmfesztivált a Víz Világtalálkozó alkalmából tartják a pesti Uránia Filmszínházban. A fehérváriak filmjének főszereplője Rezső volt, az aranyhal. A fesztivál október 11-ig tart, ahol a rövidfilm fesztiválon 46 csapatból érték el a második helyezést a fehérváriak, Láthatás című rövidfilmjükkel.

A verseny különlegessége, hogy a szervezők mindösszesen 24 órát adtak a csapatoknak a filmek elkészítésére. A produkciókat Budapesten, kötött helyszínek és kötelező elemek bevonásával kellett elkészíteni az elmúlt hétvége szombatján. A kész filmeket másnap, vasárnap délelőttig adták le a csapatok, akik között szép számmal külföldiek is regisztráltak.

A fehérváriak filmjének két főszereplője Szabó Miklós Bence, valamint Rezső, az aranyhal volt. A film a vizek elszennyeződésére, és a következményként megjelenő nagyszámú halpusztulásra kívánta ráirányítani a figyelmet, művészi eszközökkel, derűs elemekkel.

A filmet Tar Károly operatőr, Balogh Mihály vágó, Nagy Judit rendező és a Zombori zenekar jegyzi. A film elkészítésében a Szabad Színház társulatának tagjai, utcai járókelők, turisták, egy nyolcadik kerületi akvarista, és egy hajléktalan is közreműködött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik