Belföld

Dalesttel megnyitott fotókiállítás

Egy üzem vezetője véletlenül kikerült Indiába, ami elragadta őt, és fényképeivel megőrizte mindazt, amit e hatalmas országtól kapott.

Simon Péter az enyingi műtrágyaüzemet vezeti, és talán valóban távolinak tűnik, hogy képekkel meséljen Indiáról. De a Fehérvár24-nek elmondta, semmilyen formában sem tartja távolinak magát ettől az egzotikus országtól. A földeken termelt élelmiszerre Indiának fokozottan igénye van, éppen ezért a műtrágya gyártásnak is köze van e másfél milliárdos országhoz, de amikor odakerültem, a szívemben is kapuk nyíltak meg – mondta Simon Péter. A fotográfus utiképeiből rendezett kiállítást hétvégén nyitották meg a Szent István Művelődési Házban Stirbu Viktória és Kiss Dóra dalestjével, ahol Kovács Éva kísért zongorán. Utóbbi még tanuló, aki példaképeket keres, és talál. Stirbu Viktória nemcsak elbűvölő küllemű és hangú alt énekes, de megszállott motoros. Ahogy mondta, csak a hangja miatt kénytelen késő ősszel eltenni a kétkerekű paripát, de az első tavaszi napfénynél újra előkerül.

Az Ars Musica Zenebarátok Egyesülete idén alakult. Az alapítók nem titkolt célja, hogy egy olyan közösséget hozzanak létre, ahol a zenehallgatáson túl zenei ismereteiket is gyarapítani tudják a zenebarátok. Céljuk a zenei ismeretterjesztés: a fiataloknak zeneirodalom órákat szerveznek, de tudományosabb előadásokkal, koncertekkel is készülnek az idősebbek számára.

Simon Péter indiai képei a Szent István Terem előtti aulában tekinthetők meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik