Belföld

Ős-Ikarusok álltak hadrendbe Nagykovácsiban

Ikarus (ikarus)
Ikarus (ikarus)

Nosztalgiabusz, egy Ikarus 180-as viszi az utasokat a Nagykovácsiban, amely nem túl környezetbarát és a végállomásokon is nehezen tud megfordulni – írja az Ittlakunk.hu.

Az Ittlakunk.hu cikke szerint Nagykovácsiban ma ilyen buszok voltak forgalomban (ez a kép is épp az egyik megállóban készült). A Hidegkút, Budaliget, Máriaremete Hírmondója elnevezésű Facebook-csoport oldalán Szilvia azt írja, hogy a buszvezető a megnövekedett villamospótlók forgalmával magyarázta a régi jármű használatát.

A régi Ikarus feltűnése vélhetően annak a BKK döntésnek a következménye, amelyről a társaság szeptember végén számolt be közleményében. Eszerint a világviszonylatban is kiemelkedő közlekedéstörténeti hagyományokkal és műszaki tárgyi emlékekkel rendelkező fővárosi közösségi közlekedés számára különösen fontos az úgynevezett nosztalgiajárművek felújítása, megőrzése, bemutatása és folyamatos működtetése.

Önfenntartó üzemeltetésük biztosításának érdekében ezért azokat a jelenlegi díjszabás lényegi megtartásával szervesen integrálják a fővárosi közlekedésbe, míg a nosztalgiajáratokon továbbra is az magasabb jegyárak lesznek érvényesek.


Nosztalgiajárat tavasszal, Budapesten
Fotó: MIT / Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik