Belföld

Enyhül az ősz

osz-napsutes(1)(960x640).jpg (ősz, )
osz-napsutes(1)(960x640).jpg (ősz, )

Csapadékmentes, kissé melegebb napok várnak ránk.

Pénteken eleinte országszerte csaknem zavartalan lesz a napsütés, majd délután nyugaton már megjelenhetnek a felhők, viszont csapadék sehol sem várható. Hajnalra helyenként párássá válhat a levegő, -6 és +2°C közötti hőmérséklet várható. Napközben is hűvös lesz, a nappali maximumhőmérséklet csupán 10 és 13 fok közt alakul. A hajnali fagyok miatt mára citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton is nyugat felől számíthatunk felhősödésre, de csapadék estig nem várható. A Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél. Hideg, többfelé ismét fagyos reggel után a köd helyenként csak lassan oszlik majd fel, napközben 10-16 fokra melegszik fel a hőmérséklet.

Vasárnap főként nyugaton felhősebb időben lehet részünk, errefelé kisebb eső is kialakulhat, míg keleten kevesebb lesz a felhő. Hajnalban inkább már csak északkeleten fagyhat, a nappali felmelegedés is erősödik kissé, már 13-17 fokra kúszhat fel a hőmérő higanyszála.

A hét elején változóan felhős-napos időben lesz részünk, számottevő csapadék azonban nem várható. A hőmérsékletek újra az ilyenkor átlagoshoz fognak közelíteni, ismét 15 fok fölé kúsznak majd a maximumok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik