Belföld

Bemutatták a Csongrád megyei baloldali képviselőjelölteket

Csütörtök délután SzegedenMesterházy Attila, Bajnai Gordon és Botka László bemutatta a szocialisták és az Együtt -PM Csongrád megyei egyéni képviselőjelöltjeit.

Szeged polgármestere emlékeztetett arra, hogy Csongrád megye az egyetlen, ahol a települések felében baloldali a polgármester. Botka László szerint a képviselőjelölteknek a helyi, települési érdekeket kellene majd képviselniük, mert ez a helyi szint demokrácia alapköve. Botka László egyébként nem indul egyénileg a választásokon, de a hírek szerint szocialisták listáján befutó helyet kap majd.

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon is azt hangsúlyozta: úgy tekintenek a két baloldali tömörülés választási megállapodására, hogy az képes legyen leváltani a jelenlegi kormányt. Ezért együtt kampányolnak jelöltjeik mellett.

Az egyes választókörzetben a szocialisták jelöltjeként Szabó Sándor, a szegedi önkormányzat kabinetfőnöke indul. A jelölt azt mondta: legfontosabb feladatának azt tartja, hogy Szeged fejlődjön, és az ország egy szerinte igazságosabb, baloldali kormányzás alatt éljen.

A négyes választókörzetben, amelybe Hódmezővásárhely és Makó is tartozik  a szocialisták Apátfalva polgármesterét, Varga Pétert indítják. Mesterházy Attila kiemelte: a jelöltnek nem lesz könnyű dolga, hisz közismert, hogy a Lázár János vonzáskörébe tartozó Vásárhely nem a baloldal fellegvára. Dacára ennek sikert várnak a jelölttől.

Varga Péter úgy vélte: a jelenlegi kormány a vidéki emberek ellen cselekszik, megnehezíti az életüket, és azt mondta, hogy személy szerint ezen kívánna változtatni.

Az Együtt – PM a kettes választókörzetben Bátyai Edinának a Szegedi Szabadtéri Játékok a Fidesz által menesztett volt igazgatójának adott bizalmat. Bajnai Gordon emlékeztetett arra, hogy ő az utolsó, akiért tüntettek az emberek az országban, és úgy vélte: ő az egyik szimbóluma a Fidesz szerinte ámokfutásának. Hozzátette: jelöltjükre kulturális vonalon számítanak majd, ha nyernek a választásokon.

Bátyai Edina úgy magyarázta, hogy politikai pályára lép, hogy eddig a politika szólt bele az életébe, és most úgy érzi ideje, hogy most ő szóljon bele a politikába. Külföldön élő egyik gyermeke  példáját felhozva hozzátette: szeretné, megtalálni a kérdéseket, hogy mi történik ebben az országban és arra a választ, hogy érdemes legyen a jövő generációjának Magyarországon élnie.

A hármas választókörzetbe ugyancsak az Együtt-PM javasolt jelöltet Komáromi Zoltán háziorvos személyében. A jelölt örömét fejezte ki, hogy a szentesi körzetet kapta, mert sok ideig élt ott. Azt mondta, hogy bízik abban, hogy az egészségügyért javításáért hatékonyan tud majd tenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik