Belföld

Tovább késnek a buszok Esztergom és a főváros között

Késnek a volánbuszok a 10-es főúton (10-es főút, dugó, volánbusz, )
Késnek a volánbuszok a 10-es főúton (10-es főút, dugó, volánbusz, )

Legalább 10-15 percet rátesznek a menetrendre a Volán buszai a 10-es főúton a budapesti 1-es villamos felújítása miatt.

A hétfői káosz után mára kicsit normálisabb lett a közúti közlekedés a 10-es és 11-es főúton Budapest közelében. Az autósoktól érkezett információkat megerősítette Hortobágyi Tamás, a Volánbusz munkatársa is, akit azután kerestünk meg, hogy a társaság levélben figyelmeztette az Esztergom és a főváros között fekvő települések polgármestereit a várható torlódásokra.

Fotó: MTI, Bruzák Noémi

A hétvégén 10-15 percet késtek a Volán menetrend szerinti járatai és a vonatpótló buszok is a 10-es főúton, hétfőn reggel az Árpád hídon történt baleset miatt a csúszás 30-40 percre nőtt, de tegnap és ma megint kisebbek a lemaradások. A reggeli csúcs idején változatlanul lépésben lehet haladni Solymár térségében, de ez már nem újdonság. Még egy csavar viszont a történetben, hogy Pilisvörösvárnál pont most marták fel a közút egy részét, ami átmenetileg tovább lassítja a haladást.

Áll a vasút is

A Budapest-Esztergom vasútvonal az egy éve tartó felújítás miatt teljesen le van zárva, az autósok pedig egyéni kerülőutakat találnak ki, hogy kicsit gyorsabban haladhassanak, akár a 10-es, akár a 11-es főúton indulnak útnak. A buszok nem térhetnek le az útvonalukról, így minden utasuknak be kell kalkulálni a legalább negyedórás késéseket. Nem vigasz a Dunakanyarból érkezőknek, de a budapesti 1-es villamos felújítása miatt az M3-as bevezető szakaszán, a Róbert Károly körúton és a környező mellékutcákban is óriási a dugó reggelente.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik