Belföld

Hajléktalanok, fiatalok, drogosok hangoskodnak a padon

Több lakó panaszolta, éjszakánként nem lehet pihenni a vásárhelyi Hódtói lakótelep egyes részein.

Az Ormos Ede utca belső részén egy platánfa alatt található az a pad, melyet rendszeresen hangoskodók vesznek birtokba, panaszolta több a környéken lakó is a legutóbbi településrészi fórumon.

Állati üvöltések az éjszakában

A lakók szerint a bevásárlóközpontból érkező hajléktalanok, fiatalok és sok esetben talán drogosok a pad környékén mulatnak, nem egyszer hajnalig. A kiabálások, veszekedések és a pet-palackok zörgetése még a hetedik emeleten is elviselhetetlen zajt kelt nyitott ablaknál. A pad alatt mi is pezsgőfogyasztás jeleit kaptuk lencsevégre.

Több rendőrségre tett bejelentést követően sem szűnt meg a rendzavarás, ezért Cseri Tamás a körzet képviselője, megígérte, elrakják onnan a padot. Egy a környéken lakó azt is tudni vélte, kábítószert is árulnak a környéken, ezért fokozott rendőri jelenlétet kért.

Kamerát a Hódtóba

A fórumon felmerült a lakótelep bekamerázásának igénye is, a belvároshoz, és a Kossuth térhez hasonlóan, mivel annak visszatartó ereje is van. Ennek azonban nemcsak telepítési, hanem működtetési költségei is vannak, így nem sok esély van a megvalósításra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik