Belföld

Fűtés helyett plédek a szegedi egyetemi könyvtárban

szeged (szeged)
szeged (szeged)

Még két hetet kell várni a Tanulmányi és Információs Központ befűtésére.

A Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjára is érvényesek a fűtés elindítására vonatkozó szabályok. Ezek szerint időjárástól függetlenül leghamarabb október 15-én lehet elindítani az épület kazánjait – tudta meg a Szeged24 az intézmény igazgatóságán.

Forrás: google

A napokban azonban hidegebb van az átlagosnál ezért a fázós hallgatók a fűtés helyett egyelőre takarókat kaphatnak a könyvtár központi ügyfélszolgálatán.

Fűtés mellett is jár pléd

A plédek azonban nem csak a fűtési szezon előtt kedveltek, hanem a téli hónapokban is. A több órás, mozgás nélküli ülés és tanulás közben magasabbb hőmérsékletet igényelne a szervezet, de nem tudják az épületet 27-28 fokosra fűteni, ezért gyakran látni színes takarókba burkolózó hallgatókat.

A TIK vezetése igény esetén vásárol még a polár plédekből, melyeket rendszeresen tisztítanak, így a hallgatók mindig jó illatú, otthonosságot kölcsönző takarókat kapnak. A szolgáltatás ingyenes.

Szénszünet

A szenátus döntésének értelmében az idén az SZTE-n elmarad az őszi és a tavaszi szünet, mert 2013. december 22-e és 2014. január 5-e között szénszünetet tartanak az egyetemi épületekben. Az elmúlt évben 150 millió forintot sikerült így megtakarítan az energiaszámlán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik