Belföld

A legszexisebb magyar miniszterasszony nyomában – szavazás

Kevés női minisztere volt a rendszerváltás óta hazánknak, de mégis: ki a legszexisebb? Összeszedtük, szavazzon!

 

Az Antall-kormány tagjai között egyetlen jelöltre akadtunk, Botos Katalin a bankszektor fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter volt 1991 és 1992 között. A szavazást megkönnyítendő, minden versenyzőről mellékelünk egy képet is, szavazás az összes versenyző bemutatása után, a cikk végén.

botoskatalin_mti (botos katalin)Botos Katalin, feketén-fehéren. Fotó: MTI

A Horn-kormány már két női miniszterrel állt fel , Kósáné Kovács Magdával és Csiha Judittal. Kósáné munkaügyi miniszter volt ’94 és ’95 között, később EP-képviselő, egészen 1999-ig. Manapság a Demokratikus Koalíció etikai bizottságának az elnöke.

kosanekovacsmagdolna_mti (kósáné kovács magdolna)Kósáné Kovács Magdolna a kép bal oldalán. Fotó: MTI

Csiha Judit 1996 és 1998 között Suchman Tamást váltotta a privatizációért felelős tárca élén. A rendszerváltás előtt az MSZMP-ben politizált, 1994 és 2010 között folyamatosan parlamenti képviselő volt, 2010-ben már nem indult a választásokon.

csihajudit_mti (csiha judit)Csiha Judit jobbra, Szijjártó Péter balra. De rá nem lehet majd szavazni. Fotó: MTI

Az első Orbán-kormány miniszterei között mindössze egyetlen nőt találunk. Igaz, Dávid Ibolya igazságügyi miniszterként – a női miniszterek közül elsőként – kitöltötte a négyéves ciklust. Szexisségéhez nagyban hozzájárul az, mikor igazságügyi miniszterként arra kérdésre, hogy mit szól a labdarúgó-mérkőzéseken megjelenő szurkolói rendbontásokhoz, illetve az antiszemita bekiabálásokhoz, nemes egyszerűséggel annyit mondott, hogy „nem értek a focihoz”.

davidibolya_mti (dávid ibolya, mdf)Dávid Ibolya igazságügyi miniszterként. Fotó: MTI

A Medgyessy-kormány négy hölggyel a soraiban látott munkához: Lamperth Mónikával, Csehák Judittal, Kóródi Máriával és Lévai Katalinnal.

Lamperth Mónika belügyminiszterként volt tagja a kormánynak, miniszteri posztjából Gyurcsány Ferenc menesztette, már 2008-ban. A mai napig tagja a szocialista frakciónak, emellett tanít a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is.

Lamperth Mónika egy fázos délelőttön. Fotó: MTI

Csehák Judit egészségügyi, szociális és családügyi miniszterként volt tagja a kormánynak, alig több mint másfél évig. Távozását anno azzal indokolta, hogy csak egy évig vállalta a miniszterséget.

csehakjudit_mti (csehák judit)Csehák Juditról ez még egy 1988-as fotó, akkor még az MSZMP PB tagjaként napfürdőzött. Fotó: MTI

Kóródi Mária az akkori koalíciós partner, az SZDSZ környezetvédelmi minisztere volt, de csak rövid ideig, 2002 májusa és 2003 májusa között.

korodimaria_mti (kóródi mária)Kóródi Mária csak egy évig volt miniszter. Vajon erre föl a grimasz? Fotó: MTI

Pártonkívüliként volt esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli miniszter Lévai Katalin, majd 2004-től EP-képviselőnek állt, miniszterként és EP-képviselőként is kiemelt figyelemmel foglalkozott a romák integrációjának helyzetével.

levaikatalin_mti (lévai katalin)Lévai Katalin itt épp Franco Nero-val táncol. Fotó: MTI

Göncz Kinga a Gyurcsány-kormányok ideje alatt volt először Ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter, majd később külügyminiszter. A 2009-es EP-választáskor az MSZP listáját vezette, azóta képviselő Brüsszelben. A korábban védjegyének számító, konszolidáltnak egyáltalán nem mondható hajkölteményétől nemrég szabadult meg és tért át egy sokkal visszafogottabbra. Sajnos.

gonczkinga_mti (göncz kinga)Göncz Kinga itt a még jól ismert frizurájával. Fotó: MTI

Szűcs Erika a második Gyurcsány-kormány szociális és munkaügyi minisztere volt 2008 áprilisától egy éven át. Manapság a Demokratikus Koalícióban politizál.

szucserika_mti (szűcs erika)Szűcs Erika és az ő parlamenti magánya. Fotó: MTI

Horváth Ágnes SZDSZ-es politikusként állt az egészségügyi tárca élén, igaz, elég rövid ideig, mindössze egy évig. Minisztersége alatt a 20 legismertebb vezető politikus közül ő volt a legnépszerűtlenebb, ez nem valami szexi, de ettől függetlenül itt a helye.

horvathagnes_mti (horváth ágnes)Két versenyző egy képen. Balról Göncz Kinga, jobbról Horváth Ágnes. Fotó: MTI

Bajnai Gordon egy éves miniszterelnöksége alatt nem volt női kormánytag, ez nagyon nem szexi.

A második Orbán-kormány tagjai között csak egyetlen női miniszter szerepel, a 2011 decembere óta fejlesztési miniszter Németh Lászlóné. A miniszterasszony annyira szexi, hogy keresztnevét napokig találgatta a magyar sajtó, de ami ennél is fontosabb: diploma nélkül került a miniszteri székbe. Ja, a keresztneve egyébként Zsuzsanna.

nemethlaszlone_mti (németh lászlóné)Németh Lászlóné Bernie Ecclestone társaságában a Hungaroringen. Fotó: MTI

Most pedig jön a legizgalmasabb rész, a szavazás!

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Image: 73915164, Az orsz·g tort·i 2019-ben., Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.