Belföld

Pécsről is repülne a Sólyom

solyom-airways(960x640)(8).jpg (sólyom airways, )
solyom-airways(960x640)(8).jpg (sólyom airways, )

Az engedélyekre váró Sólyom Hungarian Airways tervei szerint a Pécs közeli pogányi reptérrel is számolnak belföldi repülőjárataik elindításában - írja a Bama.hu.

Kapcsolódó cikkek

A napokban vidéki repterek képviselőivel találkozott a magyarnak mondott, alakulóban lévő Sólyom Airways légitársaság vezérigazgatója. Vágó József a megbeszélés után azt nyilatkozta, úgynevezett ráhordó, belföldi járatok beindítását is tervezik, a gépekkel a fővárosba szállítanák az utasokat. Négy vidéki légikikötővel számolnak, a périvel, a sármellékivel, a pécsivel és a debrecenivel.

A Bama.hu cikkéből kiderül, hogy a tervek szerint a Sólyom flottájának bővítése után még idén olyan harminc-hatvan fős gépeik is lesznek, amelyek a szóban forgó repülőtereket is tudják használni – mondta Dragovácz Márk, a Pécs-Pogányi Repülőteret Működtető Kft. ügyvezetője, aki szintén részt vett a találkozón. Szerinte az ötlet akkor lehetne életképes, ha a légitársaság saját nemzetközi járatai számára szállítana Pécsről és máshonnan utasokat, mert az ott keletkező haszonból tudnák fedezni a belföldi járatok esetleges veszteségeit.

A Hír24 korábban megírta, kétséges, hogy idén elindul a magyar légitársaság, hiszen a szükséges engedélyeket még nem szerezték be. Ennek ellenére azonban a Tesco áruházlánc akciós újságjába bekerült a cég emblémájával gyártott első termék: a liszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik