Belföld

Kötelező nélkül, ittasan autózott Győrben

A sofőrnek ittas járművezetésért, a gépkocsi tulajdonosának a kötelező felelősségbiztosítás elmulasztásáért kell felelnie.

A Győri Rendőrkapitányság járőrei a hétvégén Győr belterületén ellenőrzés alá vontak egy Peugeot típusú személygépkocsit és annak sofőrjét. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a gépjármű kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezik és annak sofőrjére vonatkozóan a Schengeni Információs Rendszerben jelzést helyeztek el tartózkodási hely megállapítása miatt.

A 44 éves gépjárművezetőnél alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfi vezetői engedélyét a járőrök a helyszínen elvették és vér-, és vizeletminta vételre előállították.

A Győri Rendőrkapitányság B. József ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A gépjármű üzembentartójának és az autósnak – a kötelező felelősségbiztosítás elmulasztása miatt – a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetéséért kell felelnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik