Belföld

Győzelemmel kezdte a selejtezőt Győr

„Nyugat-európai szintű sportinfrastruktúra van kialakulóban Győrben, amely komoly lehetőségeket hordoz magában! – állapította meg Laurent Morel, az UEFA egyik sportvezetője.

Győzelemmel mutatkozott be selejtezőcsoportjában a Győr a futsal Európa Kupában: a hazai környezetben zajló négycsapatos, körmérkőzéses torna keddi nyitónapján a Rába ETO 4-2-re diadalmaskodott bosnyák ellenfelével szemben.

Mint ismeretes, a héten Győrben zajlanak az UEFA Futsal Cup csoportkörének mérkőzései. Ebből az alkalomból látogatott városunkba Laurent Morel, aki az európai szövetségben a futsal szakágért felel. A menedzser Bolla Péter kabinetfőnökkel, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei társadalmi elnökével folytatott megbeszéléseket, aki bemutatta Győr erősségeit, és részletes tájékoztatást adott a város sportéletéről, infrastrukturális lehetőségeiről. Mint mondta, Győr szerencsés helyzetben van, hiszen talán a világon is egyedülálló módon egy olimpiai bajnok a város polgármestere Borkai Zsolt személyében, aki egyébként a Magyar Olimpiai Bizottságot is vezeti.

A megbeszélésen szó esett arról, hogy Győr a sport egyik fellegvára, ahol komoly hagyományai vannak a labdarúgásnak, a kézilabdának, a kajak-kenunak, a női kosárlabda-csapat tagjai igazi példaképek lehetnek, és a fiatal futsalklub – amellett, hogy a magyar bajnokság legjobb csapata, már a nemzetközi porondon is komolyan letette névjegyét. Bolla Péter a Rába ETO Futsal Klub tiszteletbeli elnökeként arról is beszélt, hogy a város a multifunkciós csarnok megépítése után szívesen otthont adna az UEFA Futsal Cup elitkörének, sőt – amennyiben a győri csapat a jövőben bekerülne Európa legjobb négy együttese közé – a Final Four-nak is.

A kabinetfőnök a megbeszélésen bemutatta a városban jelenleg folyó fejlesztéseket, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz kapcsolódó beruházásokat, az olimpiai sportközpont létesítményeit, köztük a már készülő uszodát és a Magvassy Mihály Sportcsarnok szomszédságában megvalósuló multifunkciós csarnokot is.

„Orbán Viktor miniszterelnök  elkötelezett a magyar sport fejlesztése iránt, ami nem csak a versenysport, de a fiatalok mozgáslehetőségeinek bővülése miatt is fontos. Az állam többmilliárd forinttal támogatja a város sportlétesítményi fejlesztéseit, amiért Győr köszönettel tartozik a kormányzat felé.” – hangsúlyozta Bolla Péter.

Laurent Morel a város megtekintése és a győri adottságok megismerése után úgy fogalmazott, nyugat-európai szinten is komoly sportinfrastruktúra van kialakulóban Győr városában, amely nagy lehetőségeket hordoz magában. A 2017-es ifjúsági olimpia rendezése önmagáért beszél, de emellett számos más nagyrendezvény lebonyolítására is képessé válik a város, amibe természetesen a nemzetközi futsal-kupa végjátéka is beletartozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik