Belföld

Árverésen árulja eszközeit a TP Vision

TP-Vision(210x140)(1).jpg (1)
TP-Vision(210x140)(1).jpg (1)

November közepéig teljesen leépítik a fehérvári termelést, a gyártást pedig áthelyezik Lengyelországba

Internetes árverésen értékesíti székesfehérvári televíziógyárának eszközeit a TP Vision Kft. – közölte a cég kedden az MTI-vel.

A közleményben jelezték: ütemterv szerint halad a székesfehérvári üzem leépítése, jelenleg csak a terület 30 százalékán zajlik munka. Ahogy arról a Fehérvár24 is beszámolt, év végére teljesen leáll a termelés, ahogy azt a vállalat május 28-án bejelentette.

“Ez a módszer tiszta és gyors”

A gyár eszközeit online árverésen értékesíti. Több fordulóban zajlik a gyár eszközeinek kiárusítása, az első alkalommal mintegy 200-250 tétel kerül ki az aukciós oldalra. Összesen ezernél több tétel jut virtuális kalapács alá.

Az eszközök a tévégyártáshoz szükséges felszerelések, gépek, kéziszerszámok, de van köztük komplett ipari robot, csomagológép, logisztikai berendezés, gyártósor is. Hozzátették: a teljes kikiáltási ár mintegy 120 ezer euró, a legdrágább tétel 5-6 ezer euróról indul.

Az árverést lebonyolító Intergavel Aukciószervező Kft.-nél nagy érdeklődésre számítanak, mert az eszközök alig használtak, 5-6 éve működnek, így értékesek a piacon. Az összes eszköz eladási értéke biztosan meghaladja a 100 millió forintot, de az is elképzelhető, hogy a 200 milliót is eléri.

A lengyelek viszik tovább a székesfehérvári termelést

A TP Vision május 28-án közölte az MTI-vel, hogy Lengyelországba helyezi át televíziógyártását, amely a székesfehérvári gyáregység bezárását, és mintegy 370 dolgozó munkahelyének megszűnését jelenti. Székesfehérváron a jövőben csak egy készáruelosztó központ működik tovább.

Az MTI akkori érdeklődésére Eva Heller kommunikációs vezető azt közölte, hogy a székesfehérvári gyárépületet értékesíteni fogják. A megmaradó tevékenységet maximum 30 munkavállalóval látják el a jövőben.

A TP Vision egyike a világ digitális, dedikált tévégyártóinak. A TP Vision a Philips márkájú tévék fejlesztésére, gyártására, és marketingtevékenységére koncentrál Európában, Oroszországban, Közép-Európában, Brazíliában, Uruguayban, Paraguayban, Argentínában, és néhány ázsiai országban. A hotel tv-piacon a Philips tv-vel a TP Vision piacvezető a világon.

A vállalat a tajvani székhelyű TPV Technology 70 százalékos, valamint a hollandiai székhelyű Philips Royal 30 százalékos tulajdonrészével létrehozott közös vállalat. A TP Vision 3100 embert foglalkoztat világszerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik