Belföld

Uniós pénzből építkezik a polgármester?

Balaton (Balaton)
Balaton (Balaton)

A badacsonytomaji polgármester telkén épül közpénzből takaros képzőközpont.

A Darányi Ignác- terv révén 35 millió forintos uniós támogatást kaptak a központ kialakítására, egész pontosan Krisztin N. László független polgármester feleségének és lányának a cége, a Bétakris Nonprofit Kft. volt a kedvezményezett. Az építkezést nem verték nagydobra, a badacsonyiak csupán egy elrejtett táblának köszönhetően értesültek a beruházásról – írja a Blikk.

Az ön településén rendben vannak a “közpénzek”?

Írja meg tapasztalatait a cikk alján kommentben!

Az ingatlan tulajdoni lapját megnézve kiderült, a telket két éve vette meg a polgármester családja a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól. A telek tulajdonosa a városvezető két gyereke, neki és feleségének haszonélvezete van az ingatlanra. A Balaton partjától nem messze fekvő 140 négyzetméteres háznak a kivitelezője pedig az alpolgármester, Orbán Péter cége, a Bazalt Products Kft., amely nettó 24,9 millió forintos ajánlatával nyerte el a munkát a Közbeszerzési Értesítő szerint.

Bár a Darányi-tervben uniós pénzeket osztanak szét mezőgazdasági és vidékfejlesztési célokra, a pályázatok nem nyilvánosak. Rajzó Ildikó helyi képviselő tudomása szerint öt évre vállalták a képzések szervezését a képzőközpontban, utána már az unió nem követelheti vissza a kifizetett 35 milliós támogatást. Így akár az is előfordulhat, hogy azután csak saját célra használják a családi házra emlékeztető épületet, hiszen amit a telkükre építenek, az az ő tulajdonuk.

A lap megkereste a polgármestert, aki a pályázatot kiíró Leaderhez küldte az újságírót a dokumentációért. A további kérdések közben azonban hirtelen rossz lett a vonal, és a polgármester nem hallotta a többször megismételt kérdéseket sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik