Belföld

Tömeges halpusztulás Baranyában

Tömeges halpusztulásra figyeltek fel a Fekete-víz Drávához közeli szakaszán Baranyában - adta hírül hétfőn reggel a Bama.hu. A kormánybiztos azonnali tájékoztatást kért.

Egy horgász néhány száz méter megtétele alatt két tucat élettelen csukát emelt ki a vízből és további nagyon sok haltetemet, illetve láthatóan az életéért küzdő, pipáló süllőt, harcsát, sügért látott. A pusztulás a múlt héten kedden kezdődött. Szürkés, zöldes, habos volt a víz, és a halak megfulladtak, nem jutottak elegendő oxigénhez – jelentette a Bama.hu.

Haladéktalan tájékoztatást kért az Ormánság területén átfolyó Fekete-víz Drávához közeli szakaszán történt aggasztó méretű halpusztulás miatt Tiffán Zsolt, az Ős-Dráva Program összehangolásáért felelős kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő.

Tiffán Zsolt hétfői közleménye szerint tájékoztatást kért a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatójától, a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatójától, valamint a Dél-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatójától a kialakult helyzetről, annak okairól és a lehetséges megoldásokról.

Úgy fogalmazott: “Az Ormánság fellendítésének munkája forog veszélyben akkor, amikor valaki vagy valakik károkozó tevékenysége veszélyezteti az Ormánság természeti értékeit és élővilágát, ezért a leghatározottabban fellépek ennek védelmében.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik