Belföld

Pénteken támad a fagy!

Cudar hideg hajnalunk lesz október elején, jönnek a mínuszok Győrbe!

Hétfőn általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északi-északkeleti határvidéken rövid időszakokra kisüt a nap. A Szentgotthárd-Debrecen vonaltól délre sokfelé várható eső. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, északkeleten-keleten több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul, délnyugaton lesz a hidegebb.

Kedden elsősorban még délen, délkeleten eshet, miközben észak, északnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. Keleten élénk marad az északi, északkeleti szél, délutánra 12 és 18°C közé melegszik a levegő.

Szerdán már országszerte kevesebb felhőre, több napsütésre van kilátás, ugyanakkor élénk légmozgás kíséretében megkezdődik a hideg levegő beáramlása, így délután is csupán 15°C körül alakul a hőmérséklet. Csütörtökön és pénteken bár sok lesz a napsütés, napközben is hűvös, csaknem november elejének megfelelő hőmérsékletű időre van kilátás, hajnalonként pedig több helyen is fagyhat. Elsősorban csütörtökön az ország keleti felében még élénk lesz a szél – írja az Időkép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik