Belföld

Fogház az ittas buszsofőrnek – a frászt hozta az utasokra

Olvasónink emlékezhetnek a meghökkentő esetre, hiszen júniusban a Győr24 is beszámolt a történtekről. A soproni buszpályaudvarról indult el a Kisalföld Volán helyi járatával a sofőr hétfőn este. Amíg a harkai úti buszfordulóig ért, hat jelzőtáblának ütközött neki és az utasok elmondása szerint folyamatosan súrolta az út menti fák koronáját.

Hétfőn felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Soproni Járásbíróság hétfőn, első fokon a buszsofőrt.

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivő bírája közölte: a döntés – amely négy év közúti közlekedéstől való eltiltás mellett 10 havi, két év próbaidőre felfüggesztett elzárással sújtotta a férfit – egyelőre nem jogerős. A vádlott elfogadta a határozatot, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért, annak eldöntésére, hogy fellebbez-e.

Hozzátette: a bíróság megállapította, hogy a helyi Volán-társaságnál egy éve sofőrködő vádlott a történtek idején súlyosan ittas állapotban vezetett, s épp a harmadik fordulót tette meg Harka és Sopron között.

A buszvezető sorozatos ütközéseivel a járműben 800 ezer, az út menti jelzőtáblákban 180 ezer forint kárt okozott. Ezt látva az utasok – akik közül a sofőrhöz hasonlóan senki nem sérült meg – felszólították a vezetőt, hogy álljon meg, majd leszálltak – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik