Belföld

Önállóan indul a választásokon a 4K!

negyedik-koztarsasag(210x140)(1).jpg (4k, negyedik köztársaság, )
negyedik-koztarsasag(210x140)(1).jpg (4k, negyedik köztársaság, )

Az LMP elutasította a választási szövetséget.

“Az LMP többhetes tárgyalás után elutasította, hogy a rendszerkritikus erők választási szövetséget hozzanak létre a 2014-es választásokra. A 4K! önállóan indul a választásokon, hogy programjával alternatívát nyújtson azoknak, akik nem kérnek az oligarchapártokból, és nem akarnak ismét a kisebbik rosszra szavazni” – áll a Negyedik Köztársaság Mozgalom közleményében.

A 4K! a tárgyalások során egy “LMP-4K!” nevű választási párt létrehozására tett javaslatot. Ennek oka, hogy a két párt közös listája esetén az országgyűlési bejutási küszöb 10 százalékra ugrana.

A 4K! “sajnálattal veszi tudomásul, hogy a rendszerkritikus szövetség létrehozása meghiúsult a rosszul értelmezett szervezeti érdekek miatt” – fogalmaztak a közleményben.

Mint Istvánffy András a 4!K elnöke a Hír24-nek elmondta, a szakításhoz az vezetett, hogy nem tudtak megegyezni az LMP-vel az együttműködés formájában, mert a fiatal baloldali párt nem volt hajlandó “beolvadni” Schiffer meggyengült pártjába. Ugyanakkor éles szakadéknak bizonyult a politikusok visszahívásának kérdése is, ami a 4K! programjának egyik központi eleme – nyilatkozta lapunknak Istvánffy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik