Belföld

Halálos balesetet okozott céges autójával a főkönyvtáros

motoros (motoros, )
motoros (motoros, )

A Magyar Nemzet szerint szerepet játszott az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatójának felmentésében, hogy nem jelentette a fenntartónak: balesetet okozott a céges autójával.

Kapcsolódó cikkek

A lap információi szerint Sajó Andrea volt az, aki a Széchényi Könyvtár tulajdonában lévő Toyotával tavaly decemberben Budapesten elütötte azt a motorost, aki őt néhány kereszteződéssel korábban meglopta. A motoros végül belehalt sérüléseibe.

Sajónak eredetileg csak 2014 végén járt volna le a megbízatása, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön azt közölte, szombattól Szemerei Péter veszi át az OSZK főigazgatói posztját. A Magyar Nemzet úgy tudja, egyebek közt azért mentették fel idő előtt vezetői megbízásától, mert megszegte munkaköri kötelességét, amikor a vonatkozó szabályzat ellenére nem tett jelentést a fenntartónak arról, hogy az OSZK tulajdonában álló gépkocsival balesetet okozott.

Brutális gázolás volt

A Magyar Nemzetnél úgy tudják, arról a híradásokban is sokat szereplő december 7-ei esetről van szó, amikor Budapesten egy motoros betörte egy piros lámpánál várakozó Toyota ablakát, és kilopta a sofőr táskáját a gépkocsiból. Ez után az autós azonnal a tolvaj után eredt, majd néhány utcasarokkal arrább, a Kolosy térnél ütköztek. A motoros a kórházban életét vesztette.


Fotó: MTI

Sajó Andrea a Magyar Nemzetnek azt mondta: valóban balesetet szenvedett a céges kocsival, miután két motoros rátámadt az egyik kereszteződésben, és az egyikük elvitte a táskáját. Elismerte azt is, hogy az egyik támadó motoros elhunyt, de szerinte a történteknek nem lehet köze a felmentéséhez.

Fidesz-alapító veszi át a könyvtárat

A cink.hu beszámolója szerint az Országos Széchenyi Könyvtár vezetését átvevő Szemerei Péter egyike volt annak a 37 embernek, aki 1988. március 30-án aláírta a Fidesz alapító nyilatkozatát. Szemerei egyébként jogot végzett, a Bibó szakollégiumba járt a Fidesz jó pár alapítójával együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik