Belföld

Velük törné meg Bajnai a narancsuralmat

bajnai gordon (bajnai gordon, )
bajnai gordon (bajnai gordon, )

A jelöltállítási folyamat végéhez közeledik az Együtt2014-PM szövetség. Az atv.hu információi szerint volt SZDSZ-esek, korábbi Kossuth rádiós riporterek, valamint hahások, és a Magyar Narancs újságírója is indul a választásokon.

Csütörtökön döntöttek arról, hogy kik azok, akik biztosan nem indulnak egyéniben. Eldőlt például, hogy nem Szabó Tímea, a PM társelnöke lesz az erzsébetvárosi jelöltjük – értesült az atv.hu. Az Együtt2014 és a PM többi társelnöke sem indul egyéniben, hanem a listán kapnak helyett. Jávor Benedek arra is esélyes, hogy az EP-listát vezesse.

Több körzetben már biztosnak tűnik az indulók személye. Az V. és az I. kerület Palotanegyedének összevonásából létrehozott belvárosi körzetben Juhász Péter igyekszik majd borsot törni a Fidesz várható jelöltje, Rogán Antal orra alá. Egy másik érdekes összecsapás a szomszéd kerületben lesz: Szelényi Zsuzsa, aki 1990 és 1994 között fideszes országgyűlési képviselő volt, most a II-III. kerület összevonásával kialakított új választókörzetben – a korábbi körzetét, Karcagot otthagyó – Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel csaphat össze.

Ön szerint kinek lehet esélye Bajnaiék jelöltjei közül?

Budapesten Csepelen a Szolidaritás jelöltje, Szabó Szabolcs versenghet a Fidesz jelöltjével, míg Budafokon az LMP-ből kivált PM-es Somfai Ágnes szállhat ringbe. Baján egy közismert fogorvos, Michna Ottó indul az Együtt2014 színeiben, Csongrád megyében, Szentes körzetében pedig Komáromi Zoltán, a híradókból ismert háziorvos indul. Elképzelhető, hogy Bajnaiék Barabás Richárd egykori Hallgatói Hálózat-os aktivistát vetik be Debrecenben Kósa Lajossal szemben.

Egerben Szalóczi Gézát, az Egri Dohánygyár egykori vezetőjét küldik harcba, Esztergomban Szilágyi Lászlót, a Kukabúvár környezetvédő újság egykori főszerkesztőjét.  Kaposváron  a szocialista Lamperth Mónika egykori körzetében még nem dőlt el, hogy kit indítanak.

Két volt szabad demokrata politikus is harcba száll: Gulyás József, az SZDSZ egykori választmányi elnöke, nemzetbiztonsági szakértő Szentendrén, Sértő- Radics István, Uszka polgármestere pedig a Nyírségben. Míg Balatonfüreden Scheiring Gábor Kontrát Károly államtitkár ellen száll csatába.

Legalább két újságíró is indul az Együtt 2014 színeiben: Gyulán Bod Tamás, a Magyar Narancs, míg Miskolcon Nagy Korsa Judit, a Kossuth Rádió egykori riportere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik